skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej ocet jabłkowy na patelnię, wlej tutaj skrobię kukurydzianą, ubij ręczną trzepaczką, aż będzie gładka. Skrobia powinna całkowicie się rozpuścić, aby nie pozostały białe grudki skrobi.
2. Dodaj płynny miód do powstałej masy (jeśli miód jest zamrożony, rozpuść go w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej). Dodajemy również musztardę pełnoziarnistą i cebulę w proszku, doprawiamy mieszankę mielonym pieprzem cayenne, wlewamy brązowy cukier.
3. Ubij masę ręczną trzepaczką, aby połączyć wszystkie składniki. Następnie wysyłamy rondel na średnim ogniu, gasimy bez zatrzymywania ubijania, aż masa zmniejszy objętość, około pięciu minut. Gotowy lukier ma piękny karmelowy kolor i jedwabistą konsystencję. Dzielimy go na dwie części, jedną część do smażenia mięsa, drugą do serwowania.
4. Dokładnie umyj wieprzowinę pod bieżącą wodą, delikatnie osusz ręcznikami papierowymi. Wlej sól i zmielony czarny pieprz do małej miski, wymieszaj.
5. Pokrój mięso na kawałki o grubości 2 - 2, 5 centymetra, połóż jeden z kawałków na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i pokonaj młotkiem kuchennym po obu stronach. Konieczne jest przykrycie mięsa folią spożywczą, aby nie uszkodzić włókien, a kawałek nie stracił kształtu. W ten sam sposób pokonujemy każdy kawałek.
6. Przygotowane mięso pocieramy z obu stron solą i pieprzem. Smarujemy patelnię grillową olejem roślinnym i wysyłamy do ognia. Połóż kotlety wieprzowe na dobrze rozgrzanej patelni, smaż przez 3-4 minuty z każdej strony. Za pomocą silikonowego pędzla posmaruj glazurą smażone kotlety po obu stronach, smaż przez kolejną minutę.
podawaj kotlety na talerzu, polej wcześniej zarezerwowaną polewą miodową i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Suszona cebula - 273 kcal/100g