skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z ptasiego mleka? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone z kurczaka można kupić gotowe lub ugotować samodzielnie, przepuszczając mięso przez maszynkę do mięsa. Jajka gotować wcześniej we wrzącej wodzie przez 7-9 minut. Następnie spuść gorącą wodę i ostudź je w zimnej wodzie.
Krok 2:
Aby przygotować masę kotletową, włóż mielonego kurczaka do przestronnej miski. Obierz cebulę i czosnek, opłucz w zimnej wodzie i posiekaj. Cebulę można po prostu bardzo drobno posiekać. Przełóż czosnek przez prasę. Do mielonego mięsa dodaj cebulę, czosnek i bułkę tartą. Wymieszaj całą masę.
Krok 3:
Aby przygotować nadzienie, obierz jajka na twardo i zetrzyj je. Następnie zetrzyj ser na drobnej tarce i dodaj go do jajek. Dodaj posiekane warzywa i miękkie masło. wymieszaj wszystko.
Krok 4:
Gdy obie masy są gotowe, możesz zacząć gotować kotlety.
Krok 5:
Mokrymi rękami weź trochę nadzienia mięsnego i zrób z niego tortillę. Połóż trochę przygotowanego nadzienia na środku. uformuj kotlet z nadzieniem.
Krok 6:
Więc zrób kilka kotletów. Im mniejsze są kotlety, tym więcej się okaże.
Krok 7:
Do panierowania przygotuj mąkę, jajko i bułkę tartą.
Krok 8:
Obtocz każdy kotlet w mące, zanurz w jajku i bułce tartej.
Krok 9:
Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i ułóż panierowane kotlety.
Krok 10:
Gotuj je na małym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Nie rób dużego ognia, aby kotlety miały czas na usmażenie w środku.
Krok 11:
Połóż apetyczne złote kotlety na ręczniku papierowym, aby usunąć z nich nadmiar oleju. Podawaj kotlety na gorąco. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g