skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie naleśników na majonezie-link w opisie pod krokami. Przepis jest bardzo prosty, na pewno nie będziesz miał z nim trudności.
Krok 2:
Następnie przygotowujemy produkty zgodnie z listą - to wszystko, czego potrzebujemy do wypełnienia naleśników, które następnie zamienimy w bułki. Potrzebujemy gotowanych ziemniaków. Czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, około 20 minut. Możesz pokroić go na 2-3 części, a następnie szybciej się ugotuje. Gotowe ziemniaki dają czas na ostygnięcie.
Krok 3:
Przygotowanie nadzienia. Połącz ser twarogowy z musztardą w głębokiej misce.
Krok 4:
Wymieszaj. Trzy gotowane ziemniaki na drobnej tarce. Pokrój rybę w cienkie paski.
Krok 5:
Posmaruj naleśnik masą twarogowo-serową cienką warstwą.
Krok 6:
Rozłóż starte ziemniaki na wierzchu.
Krok 7:
Wszystko pieprzem i solą, równomiernie rozprowadzając przyprawy na naleśniku i jednocześnie dobrze miażdżąc ziemniaki widelcem.
Krok 8:
Połóż rybę na krawędzi naleśnika.
Krok 9:
Na środku ryby układamy zieloną cebulę i czerwony kawior.
Krok 10:
Naleśnik zwiń w rolkę i pozostaw na 40 minut w lodówce.
Krok 11:
Przekąskę kroimy na porcje-kanapki, po odcięciu nierównych końcówek, a następnie zawiązujemy każdą strzałką łuku. Nasze danie jest gotowe do podania! Teraz wiesz, jak zrobić bułki z naleśnikami!
przepis na naleśniki majonezowe z 1 kroku naszego przepisu. Ta przekąska wygląda stylowo i elegancko. Zwykłe naleśniki nikogo nie zaskoczą, a ta opcja z pewnością zachwyci wszystkich. Cóż, jeśli twoi goście spróbują również nadzienia, które łączy delikatny ser twarogowy o Smaku musztardy, czerwonej ryby i czerwonego kawioru, z pewnością docenią twoje danie. Smak tych kanapek jest po prostu niezrównany! Po ugotowaniu ich po raz pierwszy od razu wiedziałem, że będę miał je w moich ulubionych. Takie bułki naleśnikowe można umieścić na naczyniu z pniami lub położyć. Dodatkowo w obu przypadkach kanapki z przekąskami można ozdobić jajkami i zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g