skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić serniki? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Weź wieprzowinę z niewielką ilością tłuszczu, aby gotowe danie było bardziej soczyste. Możesz użyć dowolnego sera, najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć.
Krok 2:
Odetnij wymaganą ilość mięsa i przepuść je przez maszynkę do mięsa, zamieniając je w mięso mielone. Namocz plasterek Bochenka w mleku przez kilka minut, aby był dobrze namoczony.
Krok 3:
Następnie wyciśnij bochenek i przełóż go przez maszynkę do mięsa po mięsie. Dodaj zmielony Bochenek, sól jajeczną i trochę przypraw do mielonego mięsa. Dobrze wymieszaj całą masę. Następnie uderz w dno miski. Aby to zrobić, weź mięso mielone rękami i wrzuć do miski. Ubita masa mięsna stanie się gęstsza, dzięki czemu gotowe produkty nie rozpadną się.
Krok 4:
Uformuj masę mięsną w kulkę i połóż na blasze do pieczenia nasmarowanej niewielką ilością oleju roślinnego. Naciśnij piłkę lekko ręką i uformuj małe wgłębienie w środku.
Krok 5:
Na środku sernika mięsnego rozbij jajko i dodaj trochę majonezu w kółko.
Krok 6:
Zetrzyj ser na grubej tarce i obficie posyp nim sernik mięsny. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 do 40 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 7:
W tym czasie sernik mięsny będzie w pełni ugotowany. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i przenieś sernik na przygotowane naczynie. Podawaj na gorąco.
Krok 8:
Smacznego!
gotowałem potrawę od razu w potrójnym rozmiarze. Ale każdy może dostosować ilość składników do swoich upodobań.
nadzienie takiego dania można urozmaicić. Aby to zrobić, możesz użyć grzybów, pomidorów lub niektórych warzyw według własnego gustu. Będzie bardzo smaczny, jeśli sernik zostanie owinięty w kółko wędzonym boczkiem. Podczas pieczenia będzie pachniał bardzo apetycznie, wzywając całą rodzinę do kuchni.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g