skład / składniki
metoda gotowania
proces gotowania:
1. Ryż myjemy kilka razy pod bieżącą wodą. Następnie włóż ryż do rondla i wlej wodę 1:1,5. Sól do smaku. I stawiamy na powolny ogień. Gdy woda się zagotuje, ryż nie powinien być w pełni gotowy. To jest to, czego potrzebujemy. Wyłącz ogień i pozostaw ryż pod zamkniętą pokrywką. Jeszcze lepiej, zawiń patelnię w coś ciepłego. W ten sposób ryż dotrze i pozostanie kruchy.
2. Podczas gotowania ryżu zajmiemy się gotowaniem gulaszu.
aby to zrobić, najpierw umyj mięso i pokrój je w średnie kostki.
3. Mięso rozprowadzamy na rozgrzanej patelni z uprzednio wlanym tam olejem roślinnym.
4. Podczas gdy wieprzowina jest smażona na średnim ogniu, przygotuj warzywa.
5. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Cebula musi być biała.
6. Umyj pieprz, obierz i pokrój na duże kawałki.
7. Po lekkim usmażeniu mięsa i uruchomieniu soku można dodać cebulę, paprykę i koreańską marchewkę. Możesz wziąć zwykłą marchewkę i pokroić ją w kostkę.
niech będą lekko smażone na średnim ogniu. Ale nie długo, aby sok z mięsa się nie przypalił.
8. Teraz dodaj trochę wody i pozwól, aby wieprzowina z warzywami dusiła się przez około 10 minut.
9. Koncentrat pomidorowy można wymieszać w niewielkiej ilości wody w misce i włożyć tam łyżkę mąki. Włożyłam proso. Możesz umieścić dowolny, który masz. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
10. Smakujemy mięso dla miękkości. Powinno być praktycznie gotowe. Teraz możesz dodać mieszankę pomidorów do patelni i dobrze wszystko wymieszać. Sól do smaku. Z powodu mąki sos zgęstnieje. Dlatego w razie potrzeby dodaj trochę więcej wody, aby sos nie był zbyt gęsty, ale też nie wodnisty.
niech gulasz będzie tak duszony przez kolejne 10 minut.
jeśli mięso jest miękkie, a wszystkie warzywa są duszone, nasz gulasz jest gotowy.
wziąłem ryż basmati. Jest uważany za bardzo przydatny. Ale możesz wziąć ryż długoziarnisty, ryż na parze, ogólnie te odmiany, które pozostają kruche po ugotowaniu.
smażyć lepiej na oleju, który ma mniej nienasyconych kwasów tłuszczowych omega. Na przykład oliwka lub kokos nie są rafinowane. Wtedy twoje danie będzie zdrowsze.
możesz podać danie, kładąc gulasz z sosem na talerzu z jednej strony, a ryż z drugiej strony. Możesz również ułożyć gulasz na ryżu lub trzecią opcję: wymieszaj ryż z gulaszem i podawaj w tej formie. Spróbuj, jak najbardziej Ci się podoba.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ryż basmati - 347 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g