skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Weź produkty do gotowania naleśników o tej samej temperaturze , aby ciasto było bardziej jednorodne. Używam mąki pszennej, ale w zależności od preferencji może to być dowolna mąka, na przykład gryka lub ryż. Kawior, oczywiście, lepiej jest wziąć szlachetne odmiany ryb (czerwone i czarne), ale idź ze swoimi możliwościami. Odpowiedni jest każdy niedrogi kawior rybny: dorsz, mintaj, halibut.
Krok 2:
Ubij jajka do mleka, dodaj sól, cukier. Ubijaj do uzyskania gładkości.
Krok 3:
Przesiej mąkę. Aby naleśniki były bardziej przewiewne, polecam przesiewanie mąki-proces ten nasyca ciasto tlenem.
Krok 4:
Ciasto ma średnią konsystencję: nie jest grube, ale też nie jest płynne.
Krok 5:
Posmaruj patelnię olejem i bardzo dobrze podgrzej. Aby naleśniki nie przywierały i dobrze się upiekły, musisz wziąć odpowiednią patelnię do naleśników. Żeliwna patelnia jest idealna - żeliwo ma doskonałą przewodność cieplną, a naleśniki na nim są doskonale upieczone i nie przyklejają się. Wlać ciasto i rozprowadzić na patelni. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony. Naleśniki powinny być dość gęste, a nie cienkie.
Krok 6:
Naleśniki schłodzić, na 2/3 posmarować serem śmietankowym.
Krok 7:
Połóż również kawior na 2/3.
Krok 8:
Zwinąć mocno i schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Krok 9:
Pokrój na kawałki o grubości 1,5 - 2 cm.
Krok 10:
Udekoruj wierzch kawiorem i podawaj. Smacznego!
nie musisz gotować naleśników według przepisu, który zaproponowałem, aby zrobić tę przekąskę. Możesz również upiec naleśniki według swojego ulubionego przepisu. Pamiętaj jednak, że nie powinny to być cienkie naleśniki z dziurami, ale raczej gęste naleśniki odpowiednie do nadziewania.
jeśli lubisz przekąskę, ale czerwony kawior jest dla Ciebie dość drogim produktem, całkiem możliwe jest zastąpienie kawioru czerwoną rybą. Cienko pokrój rybę i połóż na warstwie serka śmietankowego.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g