przekąska z naleśników

bułki naleśnikowe nadziewane serem i kawiorem: pyszne i proste! Pikantna przekąska na stół pradnich! Bułki naleśnikowe z twarogiem i czerwonym kawiorem. Bardzo piękne, smaczne i oryginalne. Ponadto bardzo łatwo jest gotować.
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 30 grudnia-5 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 44 % 17 g
205 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Weź produkty do gotowania naleśników o tej samej temperaturze , aby ciasto było bardziej jednorodne. Używam mąki pszennej, ale w zależności od preferencji może to być dowolna mąka, na przykład gryka lub ryż. Kawior, oczywiście, lepiej jest wziąć szlachetne odmiany ryb (czerwone i czarne), ale idź ze swoimi możliwościami. Odpowiedni jest każdy niedrogi kawior rybny: dorsz, mintaj, halibut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka do mleka, dodaj sól, cukier. Ubijaj do uzyskania gładkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę. Aby naleśniki były bardziej przewiewne, polecam przesiewanie mąki-proces ten nasyca ciasto tlenem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto ma średnią konsystencję: nie jest grube, ale też nie jest płynne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj patelnię olejem i bardzo dobrze podgrzej. Aby naleśniki nie przywierały i dobrze się upiekły, musisz wziąć odpowiednią patelnię do naleśników. Żeliwna patelnia jest idealna - żeliwo ma doskonałą przewodność cieplną, a naleśniki na nim są doskonale upieczone i nie przyklejają się. Wlać ciasto i rozprowadzić na patelni. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony. Naleśniki powinny być dość gęste, a nie cienkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Naleśniki schłodzić, na 2/3 posmarować serem śmietankowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż również kawior na 2/3.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwinąć mocno i schłodzić przez kilka godzin w lodówce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój na kawałki o grubości 1,5 - 2 cm.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj wierzch kawiorem i podawaj. Smacznego!

nie musisz gotować naleśników według przepisu, który zaproponowałem, aby zrobić tę przekąskę. Możesz również upiec naleśniki według swojego ulubionego przepisu. Pamiętaj jednak, że nie powinny to być cienkie naleśniki z dziurami, ale raczej gęste naleśniki odpowiednie do nadziewania.
jeśli lubisz przekąskę, ale czerwony kawior jest dla Ciebie dość drogim produktem, całkiem możliwe jest zastąpienie kawioru czerwoną rybą. Cienko pokrój rybę i połóż na warstwie serka śmietankowego.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy