polędwiczka wieprzowa na grillu

najbardziej soczyste, niesamowicie smaczne i aromatyczne mięso! Polędwiczki wieprzowe są przygotowywane na grillu i wstępnie marynowane w aromatycznych ziołach. Na pikniku to danie stanie się najważniejsze - tak smaczne, apetyczne, jasne! Podawaj ze świeżymi warzywami i ziołami.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 45 % 17 g
węglowodany 13 % 5 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić polędwicę wieprzową na grillu? Przygotuj wszystkie produkty wskazane w przepisie. Opłucz polędwicę wieprzową i osusz papierowymi serwetkami, aby pozbyć się nadmiaru wody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej rafinowany olej roślinny i sos sojowy do głębokiego małego pojemnika. Wyślij suche przyprawy do oleju. Zestaw przypraw może być dowolny według twoich upodobań. Proszek czosnkowy, sucha bazylia lub oregano, papryka, mieszanka mielonej papryki i tak dalej są bardzo dobre do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. W razie potrzeby dodaj szczyptę soli, ale pamiętaj, że sos sojowy jest słony i zwykle nie wymaga soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej powstały sos na polędwicę. Za pomocą ruchów masujących rozprowadź marynatę równomiernie na mięsie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyślij polędwicę do celofanowej torebki i włóż do lodówki do marynowania przez co najmniej godzinę lub dwie. Im dłużej mięso będzie marynowane, tym smaczniejsze będzie. Cóż, jeśli uda ci się marynować polędwicę przez całą noc.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozpal drewno w grillu. Gdy wszystko się wypali i pozostaną węgle, przejdź do następnego etapu gotowania. Wygładź węgle równą warstwą za pomocą pokera lub innych improwizowanych środków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż marynowaną polędwicę na ruszcie na grillu. Okresowo obracając, pozostaw na grillu do miękkości. Czas gotowania może się różnić, w zależności od tego, jak silne jest ciepło w grillu i ile masz polędwicy. Możesz sprawdzić gotowość mięsa, wykonując nacięcie ostrym cienkim nożem. Jeśli zobaczysz przezroczysty sok, polędwica jest gotowa. Pieczę wieprzowinę przez około 15-20 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Polędwiczka wieprzowa jest bardzo smaczna na gorąco, z upałem z upałem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój mięso na medaliony i zaproś rodzinę i gości do stołu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj ze świeżymi warzywami i ziołami lub po prostu!

polędwica wieprzowa to tkanka mięśni lędźwiowych, która nie jest obciążona fizycznie, gdy zwierzę rośnie, dlatego zawsze okazuje się soczysta i niezwykle delikatna. Głównym punktem podczas gotowania nie jest prześwietlanie mięsa na ogniu, w przeciwnym razie grozi to wysuszeniem i twardością. 
bardzo smaczne, koniecznie spróbuj!

smacznego!

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 




kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 142   kcal/100g

Podobne przepisy