skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić polędwicę wieprzową na grillu? Przygotuj wszystkie produkty wskazane w przepisie. Opłucz polędwicę wieprzową i osusz papierowymi serwetkami, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Krok 2:
Wlej rafinowany olej roślinny i sos sojowy do głębokiego małego pojemnika. Wyślij suche przyprawy do oleju. Zestaw przypraw może być dowolny według twoich upodobań. Proszek czosnkowy, sucha bazylia lub oregano, papryka, mieszanka mielonej papryki i tak dalej są bardzo dobre do mięsa.
Krok 3:
Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. W razie potrzeby dodaj szczyptę soli, ale pamiętaj, że sos sojowy jest słony i zwykle nie wymaga soli.
Krok 4:
Wlej powstały sos na polędwicę. Za pomocą ruchów masujących rozprowadź marynatę równomiernie na mięsie.
Krok 5:
Wyślij polędwicę do celofanowej torebki i włóż do lodówki do marynowania przez co najmniej godzinę lub dwie. Im dłużej mięso będzie marynowane, tym smaczniejsze będzie. Cóż, jeśli uda ci się marynować polędwicę przez całą noc.
Krok 6:
Rozpal drewno w grillu. Gdy wszystko się wypali i pozostaną węgle, przejdź do następnego etapu gotowania. Wygładź węgle równą warstwą za pomocą pokera lub innych improwizowanych środków.
Krok 7:
Połóż marynowaną polędwicę na ruszcie na grillu. Okresowo obracając, pozostaw na grillu do miękkości. Czas gotowania może się różnić, w zależności od tego, jak silne jest ciepło w grillu i ile masz polędwicy. Możesz sprawdzić gotowość mięsa, wykonując nacięcie ostrym cienkim nożem. Jeśli zobaczysz przezroczysty sok, polędwica jest gotowa. Pieczę wieprzowinę przez około 15-20 minut.
Krok 8:
Polędwiczka wieprzowa jest bardzo smaczna na gorąco, z upałem z upałem.
Krok 9:
Pokrój mięso na medaliony i zaproś rodzinę i gości do stołu.
Krok 10:
Podawaj ze świeżymi warzywami i ziołami lub po prostu!
polędwica wieprzowa to tkanka mięśni lędźwiowych, która nie jest obciążona fizycznie, gdy zwierzę rośnie, dlatego zawsze okazuje się soczysta i niezwykle delikatna. Głównym punktem podczas gotowania nie jest prześwietlanie mięsa na ogniu, w przeciwnym razie grozi to wysuszeniem i twardością.
bardzo smaczne, koniecznie spróbuj!
smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 142 kcal/100g