haszany jagnięce

obfite i smaczne danie kuchni Kirgiskiej jest idealne na obiad!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 24 % 10 g
węglowodany 52 % 22 g
221 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 35 min

kuchnia Kirgiska ma swój własny specjalny przepis kulinarny, który nazywa się "Hoshan". Jest to rodzaj manty. Aby go ugotować, musisz osobno zrobić mięso mielone i zagnieść ciasto.
do ciasta bierzemy mąkę i dzielimy ją na dwie równe części. Używamy jednej części do przygotowania ciasta drożdżowego, drugiej do ciasta przaśnego. Następnie czekamy, aż ciasto drożdżowe będzie odpowiednie. Następnie wymieszaj te dwa ciasta. Następnie pokrój go na kawałki 50 gramów.
robimy mięso mielone. Bierzemy mięso jagnięce i smalec. Kroimy je na kawałki. Następnie włóż do maszynki do mięsa lub zmiel na mięso mielone za pomocą robota kuchennego. Dodaj tam cebulę. Powinien również przejść przez maszynę do mięsa. Powstałe mięso mielone solimy, pieprzymy i rozcieńczamy wodą w ilości 15% użytego mięsa.
bierzemy osobny kawałek ciasta. Rozwijamy go. Kładziemy na nim ugotowane mięso mielone i ściskamy. Krawędzie mięsa mielonego należy zebrać na środku, aby uzyskać podobieństwo węzła. Naciskamy Hoshan. Powinien stać się płaski. Kładziemy go na patelni i smażymy na tłuszczu. wlej wodę do jednej trzeciej wysokości hoszanów. Natychmiast przykryj patelnię pokrywką i pozostaw na pięć minut na gazie. To jedzenie jest spożywane z octem. Możesz wcześniej podlać nim hoshany.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal / 100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy