Indyk z serem na patelni

kotlety z delikatnego fileta z soczystym nadzieniem w środku! Indyk z serem na patelni każdy lunch lub kolacja zmieni w prawdziwe wakacje. I nie ma gdzie łatwiej go ugotować, poradzi sobie nawet początkująca gospodyni domowa. Podawaj danie samodzielnie, z dowolnym dodatkiem lub sałatką.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 18 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 37 % 13 g
158 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić soczystego indyka z serem na patelni? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą! Filet z indyka można wykorzystać z piersi lub uda ptaka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety z indyka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na 2-3 części w zależności od grubości fileta..

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj każdy kawałek folią i lekko ubij młotkiem, starając się zachować integralność mięsa. W mięsie nie powinno być dziur, przez które podczas smażenia może wyciekać ser. Jeśli nie udało się osiągnąć integralności mięsa, możesz pokryć powstałe otwory innymi plasterkami mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp każdy kawałek suchym czosnkiem, przyprawami do indyka, solą i pieprzem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ser w cienkie plasterki. Możesz wybrać odmiany sera według własnych upodobań. Mam zwykły rosyjski ser, ale możesz użyć mozzarelli, suluguni itp.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż 2-3 kawałki sera po jednej stronie kotleta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Złóż kotlet na pół, aby ser i przyprawy znalazły się w środku. Podobnie uformuj Pozostałe kotlety.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jajka dokładnie ubij widelcem, aby dobrze połączyć białko i żółtko.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kotlety najpierw zanurz ze wszystkich stron w ubitych jajach.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie dobrze zwiń bułkę tartą z obu stron. Możesz wziąć bułkę tartą gotową do sklepu lub zrobić ją samodzielnie z suszonego i pokruszonego białego chleba.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na patelni rozgrzać olej roślinny na dużym ogniu, ułożyć kotlety i smażyć przez około 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor. Jeśli mięso zostanie ubite wystarczająco cienko, szybko się ugotuje.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowe kotlety przełóż na talerz i podawaj na gorąco. Smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy