skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić soczystego indyka z serem na patelni? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą! Filet z indyka można wykorzystać z piersi lub uda ptaka.
Krok 2:
Filety z indyka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na 2-3 części w zależności od grubości fileta..
Krok 3:
Przykryj każdy kawałek folią i lekko ubij młotkiem, starając się zachować integralność mięsa. W mięsie nie powinno być dziur, przez które podczas smażenia może wyciekać ser. Jeśli nie udało się osiągnąć integralności mięsa, możesz pokryć powstałe otwory innymi plasterkami mięsa.
Krok 4:
Posyp każdy kawałek suchym czosnkiem, przyprawami do indyka, solą i pieprzem.
Krok 5:
Pokrój ser w cienkie plasterki. Możesz wybrać odmiany sera według własnych upodobań. Mam zwykły rosyjski ser, ale możesz użyć mozzarelli, suluguni itp.
Krok 6:
Połóż 2-3 kawałki sera po jednej stronie kotleta.
Krok 7:
Złóż kotlet na pół, aby ser i przyprawy znalazły się w środku. Podobnie uformuj Pozostałe kotlety.
Krok 8:
Jajka dokładnie ubij widelcem, aby dobrze połączyć białko i żółtko.
Krok 9:
Kotlety najpierw zanurz ze wszystkich stron w ubitych jajach.
Krok 10:
Następnie dobrze zwiń bułkę tartą z obu stron. Możesz wziąć bułkę tartą gotową do sklepu lub zrobić ją samodzielnie z suszonego i pokruszonego białego chleba.
Krok 11:
Na patelni rozgrzać olej roślinny na dużym ogniu, ułożyć kotlety i smażyć przez około 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor. Jeśli mięso zostanie ubite wystarczająco cienko, szybko się ugotuje.
Krok 12:
Gotowe kotlety przełóż na talerz i podawaj na gorąco. Smacznego!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g