skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić julienne z grzybami w tartaletkach? Przygotuj niezbędne składniki. Grzyby mogą być używane przez lasy. Jeśli są zamrożone, rozmrozić je w temperaturze pokojowej i wycisnąć z nich nadmiar wody. W takim przypadku weź więcej grzybów na wagę. Weź bezwonny olej roślinny.
Krok 2:
Umyj wstępnie obraną cebulę, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Umyj pieczarki, dobrze wysusz. Pokrój grzyby w drobną kostkę.
Krok 4:
Na odpowiedniej patelni rozgrzej olej roślinny. Na średnim ogniu smaż przygotowaną cebulę przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia, czyli dowolnego rafinowanego oleju roślinnego.
Krok 5:
Umieść grzyby na patelni. Na umiarkowanym ogniu smaż grzyby, aż uwolniona wilgoć wyparuje. Robiąc to, nie zapomnij wymieszać grzybów, aby gotowały się równomiernie. Grzyby posolić, wymieszać. Możesz dodać dowolne przyprawy do smaku.
Krok 6:
Posyp grzyby mąką, aby julienne była grubsza, dobrze wymieszaj. Smaż grzyby z mąką na średnim ogniu przez 1 minutę.
Krok 7:
Dodaj śmietanę na patelnię, wymieszaj.
Krok 8:
Gotuj julienne na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Zdejmij patelnię z ognia. Umieść nadzienie w osobnej filiżance, aby trochę ostygło.
Krok 9:
Zetrzyj ser na średniej lub drobnej tarce.
Krok 10:
Wypełnij tartaletki grzybowym julienne.
Krok 11:
Obficie posyp każdą tartaletę startym serem. Możesz również ozdobić smażonymi talerzami pieczarek.
Krok 12:
Aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania). Piec julienne w tartaletach w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 20 minut, aż ser się stopi. Czas gotowania zależy od charakterystyki piekarnika, dlatego może różnić się od wskazanego w przepisie.
Krok 13:
Podawaj gotową julienne grzybową w tartaletkach na ciepło lub na ciepło. Smacznego!
pieczarki można zastąpić borowikami lub masłem, ale weź pod uwagę różnicę w konsystencji i czasie gotowania.
zamiast pieczarek możesz wziąć suszone grzyby(będą potrzebować 5-6 razy mniej niż świeże). Pamiętaj, aby je wypłukać, a następnie namoczyć przed gotowaniem (około 2-3 godzin).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal / 100g