Julienne z pieczarkami w tartaletkach w piekarniku

bez Kokotów, wygodne, piękne, świąteczne podawanie! Pieczony w piekarniku julienne z grzybami w tartaletach zamienia się w oryginalną przekąskę. Słynne danie ujawnia się w nowy sposób, okazuje się niezwykłe i bardzo smaczne! Koniecznie spróbuj!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 36 % 12 g
214 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić julienne z grzybami w tartaletkach? Przygotuj niezbędne składniki. Grzyby mogą być używane przez lasy. Jeśli są zamrożone, rozmrozić je w temperaturze pokojowej i wycisnąć z nich nadmiar wody. W takim przypadku weź więcej grzybów na wagę. Weź bezwonny olej roślinny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wstępnie obraną cebulę, pokrój w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj pieczarki, dobrze wysusz. Pokrój grzyby w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na odpowiedniej patelni rozgrzej olej roślinny. Na średnim ogniu smaż przygotowaną cebulę przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia, czyli dowolnego rafinowanego oleju roślinnego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść grzyby na patelni. Na umiarkowanym ogniu smaż grzyby, aż uwolniona wilgoć wyparuje. Robiąc to, nie zapomnij wymieszać grzybów, aby gotowały się równomiernie. Grzyby posolić, wymieszać. Możesz dodać dowolne przyprawy do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp grzyby mąką, aby julienne była grubsza, dobrze wymieszaj. Smaż grzyby z mąką na średnim ogniu przez 1 minutę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj śmietanę na patelnię, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj julienne na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Zdejmij patelnię z ognia. Umieść nadzienie w osobnej filiżance, aby trochę ostygło.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj ser na średniej lub drobnej tarce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wypełnij tartaletki grzybowym julienne.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Obficie posyp każdą tartaletę startym serem. Możesz również ozdobić smażonymi talerzami pieczarek.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania). Piec julienne w tartaletach w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 20 minut, aż ser się stopi. Czas gotowania zależy od charakterystyki piekarnika, dlatego może różnić się od wskazanego w przepisie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podawaj gotową julienne grzybową w tartaletkach na ciepło lub na ciepło. Smacznego!

pieczarki można zastąpić borowikami lub masłem, ale weź pod uwagę różnicę w konsystencji i czasie gotowania.

zamiast pieczarek możesz wziąć suszone grzyby(będą potrzebować 5-6 razy mniej niż świeże). Pamiętaj, aby je wypłukać, a następnie namoczyć przed gotowaniem (około 2-3 godzin).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal / 100g

Podobne przepisy