torebki z naleśnikami z nadzieniem

bardzo ładne torebki, które można wypełnić dowolnym nadzieniem! Takie torebki naleśników na stole wyglądają bardzo pięknie. Są również dobre, ponieważ mogą iść z dowolnym nadzieniem. Podawane jako przekąska.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 59 % 13 g
105 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na naleśniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć naleśniki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowanie nadzienia

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zaczynamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tymczasowo używam wykałaczki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zawiązuję i wyjmuję wykałaczkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Torba jest gotowa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Żabka)

  12. Krok 12:

    Krok 12.
W mikserze ubij jajka, dodaj mleko i mąkę, sól.

ciasto okaże się płynne.

upiecz naleśniki jak zwykle. Może mieć dowolny rozmiar. Jeśli robisz małe torebki, weź małą patelnię. Worki naleśnikowe o średnicy 17 cm są dobre.

naleśniki ostudzić. Umieść dowolne nadzienie na środku każdego-możesz wziąć sałatkę, kawior, grzyby, jajka, warzywa, owoce.

teraz Zbierz naleśnik w torbie, zawiąż piórkiem zielonej cebuli.
zamiast cebuli możesz użyć wstążki gruzińskiego sera suluguni z warkocza.

takie torebki naleśników można podawać na gorąco. Aby to zrobić, wystarczy trzymać je na parze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy