torebki z naleśnikami z nadzieniem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
W mikserze ubij jajka, dodaj mleko i mąkę, sól.
ciasto okaże się płynne.
upiecz naleśniki jak zwykle. Może mieć dowolny rozmiar. Jeśli robisz małe torebki, weź małą patelnię. Worki naleśnikowe o średnicy 17 cm są dobre.
naleśniki ostudzić. Umieść dowolne nadzienie na środku każdego-możesz wziąć sałatkę, kawior, grzyby, jajka, warzywa, owoce.
teraz Zbierz naleśnik w torbie, zawiąż piórkiem zielonej cebuli.
zamiast cebuli możesz użyć wstążki gruzińskiego sera suluguni z warkocza.
takie torebki naleśników można podawać na gorąco. Aby to zrobić, wystarczy trzymać je na parze.
ciasto okaże się płynne.
upiecz naleśniki jak zwykle. Może mieć dowolny rozmiar. Jeśli robisz małe torebki, weź małą patelnię. Worki naleśnikowe o średnicy 17 cm są dobre.
naleśniki ostudzić. Umieść dowolne nadzienie na środku każdego-możesz wziąć sałatkę, kawior, grzyby, jajka, warzywa, owoce.
teraz Zbierz naleśnik w torbie, zawiąż piórkiem zielonej cebuli.
zamiast cebuli możesz użyć wstążki gruzińskiego sera suluguni z warkocza.
takie torebki naleśników można podawać na gorąco. Aby to zrobić, wystarczy trzymać je na parze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g