omlet z paluszkami krabowymi

Jasny omlet dla odmiany zwykłego śniadania. Znane produkty, znane danie, ale razem okazuje się zupełnie niezwykłe oryginalne śniadanie. Okazuje się szybki, smaczny i satysfakcjonujący. A świeże warzywa i paluszki krabowe dodadzą koloru. Zarówno dorośli, jak i dzieci będą zadowoleni z takiego śniadania (tak, sami poradzą sobie z gotowaniem). Uzupełnij śniadanie świeżo parzoną herbatą, grzankami z białego chleba, a poranek na pewno będzie dobry!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 25 % 5 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

jak zrobić omlet z paluszkami krabowymi? Przygotuj niezbędne składniki. Jeśli paluszki krabowe są zamrożone, należy je najpierw rozmrozić.
wyjmij paluszki krabowe z opakowania, uwolnij je z folii i pokrój na małe kawałki - albo natychmiast pokrój, albo najpierw pokrój patyk wzdłuż, a następnie w poprzek-kto lubi.

wybierz odpowiednią patelnię do smażenia, podgrzej patelnię, wlej olej roślinny i usmaż pokrojone paluszki krabowe na złoty kolor.

rozbij jajka do osobnej miski, wlej mleko, dodaj sól, pieprz do smaku. Dokładnie ubij miksturę, dodając zioła do smaku. Wziąłem zieloną cebulę, ale możesz dodać koperek, pietruszkę. Należy go najpierw umyć i pokroić.

wlej gotową mieszankę jajeczną na patelnię z paluszkami krabowymi i ponownie wymieszaj. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 5-10 minut. Wybierz lekkie ogrzewanie, aby omlet się nie przypalił.

podczas serwowania omlet z paluszkami krabowymi można posypać posiekanymi świeżymi ziołami, upiec tosty z chleba i zaparzyć świeżą herbatę lub kawę. Smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy