skład / składniki
metoda gotowania
jak smażyć kotlety w Donbasie?
1. Pokrój masło w podłużne kostki, Wyślij do zamrażarki na 20 minut.
2. Mięso mielone powinno być maksymalnie jednorodne, więc przepuść je kilka razy przez maszynę do mięsa, sól, pieprz, dodaj szczyptę mielonej gałki muszkatołowej, dobrze wymieszaj.
3. Podziel mięso mielone na równe części, połóż kawałek masła na środku każdej części, uformuj Podłużny kotlet.
4. Rozbij jajka do miski, ubij je trzepaczką, aż będą gładkie.
5. Każdy kotlet panierować w bułce tartej, następnie w cieście jajecznym i ponownie w bułce tartej.
6. Umieść puste miejsca na desce do krojenia i wyślij do lodówki na pół godziny.
7. Wlej olej roślinny do głębokiego, grubościennego pojemnika i wyślij do ognia. Gdy olej rozgrzeje się do około 180 stopni, rozłóż paszteciki partiami i smaż na piękny rumieniec.
8. Połóż gotowe kotlety na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.
podawaj z dowolnymi dodatkami.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal / 100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g