kotlety mielone nadziewane serem

pyszne domowe kotlety z nadzieniem serowym. Takie kotlety z nadzieniem serowym moje dzieci nazywają "kotletami z sekretem" i bardzo je lubią. I zgadzam się z nimi: w końcu co może być smaczniejszego niż domowe kotlety z ciągnącym się serem w środku, tylko jeśli takie kotlety są z makaronem.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 13 g
tłuszcze 63 % 32 g
węglowodany 12 % 6 g
335 kcal
IG: 0 / 60 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mielone kotlety z nadzieniem w środku z serem? Przygotuj jedzenie. Mam mieloną wieprzowinę/indyka z cebulą i czosnkiem, jeśli masz tylko mięso, dodaj do niego cebulę i ząbek czosnku, po ich zmieleniu. Ser biorę łagodny & quot; Mozzarella & quot;, ale niektórzy robią topiony. Płatki owsiane do dodania do mięsa mielonego można użyć białego chleba, uprzednio namoczonego w mleku lub śmietanie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W głębokiej misce włóż mięso mielone, dodaj płatki owsiane (Instant) lub namoczony biały chleb. Dodaje się to, aby kotlety były soczyste i miękkie. Następnie dodaj jajko, po rozbiciu, sól i pieprz do smaku. Możesz dodać ulubione przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wbij jajko do mięsa mielonego, równomiernie mieszając, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone i nie było grudek. Jeśli masz czas, mięso mielone można włożyć do lodówki na kilka minut, aby ostygło. Z schłodzonego mięsa mielonego łatwiej będzie uformować kotlety.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój wybrany ser na prostokątne talerze. Zawsze do takich kotletów biorę & quot; mozzarellę & quot;. Po usmażeniu kotletów topi się w środku, a następnie rozciąga się bardzo apetycznie. Ale tutaj należy pamiętać, że kotlety z nadzieniem serowym najlepiej podawać na gorąco, po schłodzeniu ser znów staje się twardy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby uformować kotlety, namocz ręce w zimnej wodzie, uszczypnij trochę mięsa mielonego i zrób z niego tortillę. Następnie ułóż kawałek sera i zawiń go w mięso mielone ze wszystkich stron. Następnie nadaj kotletom kształt owalu (rodzaj pasztecika). Zrób to z całym mięsem mielonym i serem. Musimy starać się, aby ser był całkowicie wewnątrz mięsa mielonego, nigdzie nie zaglądał, w przeciwnym razie może spłynąć na patelnię, a wygląd kotletów zostanie zepsuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie obtocz każdy kotlet w bułce tartej. W tym celu wygodnie jest użyć miski z małym wgłębieniem. Jeśli nie było bułki tartej, możesz użyć dowolnej mąki, semoliny lub tych samych płatków owsianych, wstępnie zmielonych; lub możesz całkowicie obejść się bez panierowania.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Patelnia do smażenia kotletów rozgrzej i wlej olej roślinny, równomiernie rozprowadzając go na całej powierzchni patelni. Umieść kotlety na patelni i smaż na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kotlety nadziewane serem podawaj na gorąco. Makaron, ryż, ziemniaki nadają się do dekoracji. Jeśli kotlety ostygły, należy je podgrzać przed podaniem.

ważne! Aby Dania owsiane były zawsze smaczne, a także Przeczytaj wszystkie sekrety wyboru i przygotowania w artykule o płatkach owsianych i Herkulesie .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy