skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mielone kotlety z nadzieniem w środku z serem? Przygotuj jedzenie. Mam mieloną wieprzowinę/indyka z cebulą i czosnkiem, jeśli masz tylko mięso, dodaj do niego cebulę i ząbek czosnku, po ich zmieleniu. Ser biorę łagodny & quot; Mozzarella & quot;, ale niektórzy robią topiony. Płatki owsiane do dodania do mięsa mielonego można użyć białego chleba, uprzednio namoczonego w mleku lub śmietanie.
Krok 2:
W głębokiej misce włóż mięso mielone, dodaj płatki owsiane (Instant) lub namoczony biały chleb. Dodaje się to, aby kotlety były soczyste i miękkie. Następnie dodaj jajko, po rozbiciu, sól i pieprz do smaku. Możesz dodać ulubione przyprawy.
Krok 3:
Wbij jajko do mięsa mielonego, równomiernie mieszając, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone i nie było grudek. Jeśli masz czas, mięso mielone można włożyć do lodówki na kilka minut, aby ostygło. Z schłodzonego mięsa mielonego łatwiej będzie uformować kotlety.
Krok 4:
Pokrój wybrany ser na prostokątne talerze. Zawsze do takich kotletów biorę & quot; mozzarellę & quot;. Po usmażeniu kotletów topi się w środku, a następnie rozciąga się bardzo apetycznie. Ale tutaj należy pamiętać, że kotlety z nadzieniem serowym najlepiej podawać na gorąco, po schłodzeniu ser znów staje się twardy.
Krok 5:
Aby uformować kotlety, namocz ręce w zimnej wodzie, uszczypnij trochę mięsa mielonego i zrób z niego tortillę. Następnie ułóż kawałek sera i zawiń go w mięso mielone ze wszystkich stron. Następnie nadaj kotletom kształt owalu (rodzaj pasztecika). Zrób to z całym mięsem mielonym i serem. Musimy starać się, aby ser był całkowicie wewnątrz mięsa mielonego, nigdzie nie zaglądał, w przeciwnym razie może spłynąć na patelnię, a wygląd kotletów zostanie zepsuty.
Krok 6:
Następnie obtocz każdy kotlet w bułce tartej. W tym celu wygodnie jest użyć miski z małym wgłębieniem. Jeśli nie było bułki tartej, możesz użyć dowolnej mąki, semoliny lub tych samych płatków owsianych, wstępnie zmielonych; lub możesz całkowicie obejść się bez panierowania.
Krok 7:
Patelnia do smażenia kotletów rozgrzej i wlej olej roślinny, równomiernie rozprowadzając go na całej powierzchni patelni. Umieść kotlety na patelni i smaż na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Krok 8:
Kotlety nadziewane serem podawaj na gorąco. Makaron, ryż, ziemniaki nadają się do dekoracji. Jeśli kotlety ostygły, należy je podgrzać przed podaniem.
ważne! Aby Dania owsiane były zawsze smaczne, a także Przeczytaj wszystkie sekrety wyboru i przygotowania w artykule o płatkach owsianych i Herkulesie .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g