skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i posmaruj nimi mięso. Pozostaw na pół godziny do jednego dnia. Jeśli na jeden dzień, to w lodówce pod folią (lub w torbie).
2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż żeberka na złoty kolor. Włącz rozgrzać piekarnik (200 stopni).
3. Ułóż smażone żeberka na blasze do pieczenia, włóż do piekarnika i piecz (40 minut, ale uważaj i smakuj).
4. W tym czasie zrób sos. Aby to zrobić, drobno posiekaj cebulę i usmaż ją na patelni z olejem. Dodaj sos sojowy, koncentrat pomidorowy, balsamiczny i wodę. Możesz dodać zioła i przyprawy do smaku. Gotuj sos, aż będzie gładki i gęsty.
5. Wyjmij gotowe żeberka na talerz i obficie polej sosem.
i są opcje. Żebra można ciąć lub pozostawić z jednym płótnem. W pierwszym przypadku jest więcej smażonego mięsa, w drugim jest bardziej soczyste. A jednak-podczas pieczenia żeberka można smarować sosem kilka razy, wtedy sos stanie się bardzo smaczną skórką. W tym przypadku dodałbym do sosu kilka łyżeczek miodu i gwiazdkę anyżu (następnie należy go wyrzucić lub położyć na blasze do pieczenia z mięsem).
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Szynka sarny - 106 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g