kiełbaski w cieście ziemniaczanym na patelni

świetny pomysł na śniadanie lub szybką przekąskę! Smaczna zmiana znanego nam już dania) mężczyźni będą bardzo zadowoleni z takiej zmiany ;)
LinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 52 % 16 g
172 kcal
IG: 81 / 0 / 19

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ziemniaki ugotowane i rozgniecione (niezbyt miękkie)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ochłodzony. Dodano jajko i mąkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mieszany :)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż kiełbaski do masy, zwiń je i usmaż na rastrze. olej

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż chusteczki do stosu nadmiaru tłuszczu!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego:)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g

Podobne przepisy