skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby zrobić niesamowite Wegetariańskie chude naleśniki z mlekiem sojowym i wodą, wystarczy znać kilka niuansów. Pierwsza to praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Po Drugie-mleko sojowe należy rozcieńczyć wodą, można dodać łyżkę wody mineralnej. Po trzecie-ciasto powinno stać przez kilka godzin.
zwykle najpierw ubijam masło, wodę, mleko sojowe, sól, cukier, sodę i ocet. Robię w Magic Bullet, w zestawie jest duża pojemność do takich celów.
następnie zasypiam mąkę i włączam ponownie. Ciasto robię w konsystencji jak tłusty kefir, gdy stoi jeszcze gęstnieje i ma sens przed pieczeniem, aby go ponownie ubić, w razie potrzeby rozcieńczyć olejem, wodą lub mlekiem sojowym.
piec na patelni jak zwykle. Smaruję pierwszy naleśnik. Z konsystencją trzeba zgadywać, aby naleśniki były usuwane bez problemu, zbyt miękkie naleśniki mogą się rozerwać podczas obracania.
jeśli ciasto okazuje się bardzo grube i chcę odmiany, robię tłuczone ziemniaki z jabłka (świeżego), wlewam je do ciasta i pieczę naleśniki jabłkowe. Ponownie w jabłkach jest dużo wilgoci, należy monitorować konsystencję.
jeśli robię świeże naleśniki, to tuszę kapustę, a następnie zaczynam naleśniki.
bardzo dziękuję przyjacielowi Aleksandrowi (artyście, kucharzowi i po prostu miłej osobie) za zdrowy przepis. Traktujemy jego krewnych i nasze naleśniki. To rozkosz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g