naleśniki Wegetariańskie na mleku sojowym i wodzie

Jeśli jesteś wegetarianinem, na pewno pokochasz te naleśniki! Niskokaloryczne naleśniki są lekkie, wszystkie produkty są pochodzenia roślinnego i dobrze się łączą. Po raz pierwszy niskokaloryczne chude naleśniki kupione w sklepie "Sojushka" bez nadzienia i nadziewane mieloną soją. Potem poczęstowali się przyjaciele. smak był po prostu niesamowity, więc wzięli przepis dla siebie, a teraz doskonalimy umiejętności.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 72 % 21 g
141 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.

aby zrobić niesamowite Wegetariańskie chude naleśniki z mlekiem sojowym i wodą, wystarczy znać kilka niuansów. Pierwsza to praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Po Drugie-mleko sojowe należy rozcieńczyć wodą, można dodać łyżkę wody mineralnej. Po trzecie-ciasto powinno stać przez kilka godzin.
zwykle najpierw ubijam masło, wodę, mleko sojowe, sól, cukier, sodę i ocet. Robię w Magic Bullet, w zestawie jest duża pojemność do takich celów.
następnie zasypiam mąkę i włączam ponownie. Ciasto robię w konsystencji jak tłusty kefir, gdy stoi jeszcze gęstnieje i ma sens przed pieczeniem, aby go ponownie ubić, w razie potrzeby rozcieńczyć olejem, wodą lub mlekiem sojowym.
piec na patelni jak zwykle. Smaruję pierwszy naleśnik. Z konsystencją trzeba zgadywać, aby naleśniki były usuwane bez problemu, zbyt miękkie naleśniki mogą się rozerwać podczas obracania.
jeśli ciasto okazuje się bardzo grube i chcę odmiany, robię tłuczone ziemniaki z jabłka (świeżego), wlewam je do ciasta i pieczę naleśniki jabłkowe. Ponownie w jabłkach jest dużo wilgoci, należy monitorować konsystencję.
jeśli robię świeże naleśniki, to tuszę kapustę, a następnie zaczynam naleśniki.
bardzo dziękuję przyjacielowi Aleksandrowi (artyście, kucharzowi i po prostu miłej osobie) za zdrowy przepis. Traktujemy jego krewnych i nasze naleśniki. To rozkosz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy