dietetyczne naleśniki owsiane na mleku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Na początek przygotujemy wszystkie składniki.
Krok 2:

Wlej płatki do miski blendera.
Krok 3:

I wszystko dokładnie zmielimy na mąkę.
Krok 4:

Dodaj ciepłe mleko do płatków.
Krok 5:

I wymieszaj. Pozwól nam dostroić się przez 2-3 minuty.
Krok 6:

Rozbij jajko do miski.
Krok 7:

I wbijamy go widelcem.
Krok 8:

Wlej jajko do kaszy.
Krok 9:

I znowu wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Ciasto Pancake jest gotowe.
Krok 10:

Na suchej patelni nieprzywierającej, rozgrzanej, jedną łyżką stołową rozprowadzamy ciasto, tworząc Pancake.
Krok 11:

Smażyć naleśniki przez 2-3 minuty, aż pojawią się bąbelki.
Krok 12:

Następnie odwróć i smaż przez kolejną minutę pod zamkniętą pokrywką.
Krok 13:

Robimy to z resztą Pancake ' ów. Gotowe dietetyczne naleśniki owsiane są wyprasowane na talerz. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Płatki owsiane - 374 kcal/100g
- Herkules gotowany - 91 kcal/100g

