makarony nadziewane mięsem mielonym

myślisz, co ugotować na obiad? Masz pomysł! Makaron nadziewany szynką i mielonym mięsem nie jest skomplikowanym przepisem, ale okazuje się bardzo smaczny! Ponadto nadzienie gotuje się bardzo szybko, ponieważ buty są wypełnione surowym mięsem mielonym, nie trzeba go wcześniej smażyć. Skraca to czas gotowania, co niewątpliwie można uznać za duży plus. Mięso mielone można wziąć gotowe, zakupione. Ale gotowane w domu-poza konkurencją! Do gotowania potrzebujesz żaroodpornej formy, pożądane jest, aby była z pokrywą o odpowiednim rozmiarze.
VendettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 12 g
tłuszcze 26 % 14 g
węglowodany 51 % 27 g
294 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Wlej wodę do rondla (około 2-2, 5 litra), Wyślij do ognia. Doprowadź wodę do wrzenia. Solić.

2. Włóż makaron do wrzącej wody, gotuj przez siedem minut.

3. Następnie wrzuć je do durszlaka. Jeśli makaron gotuje się na godzinę lub kilka godzin przed gotowaniem, należy go przykryć folią, aby makaron nie wyschł.

4. Wieprzowinę myjemy, a następnie suszymy ręcznikami papierowymi. Pokrój mięso wieprzowe w kostkę. Rozmiar kostek nie ma znaczenia. Następnie przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa.

5. Dodaj łyżkę wody do powstałego mięsa mielonego, wymieszaj. Mięso mielone najlepiej wymieszać ręką, nosząc jednorazową rękawicę higieniczną.

6. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Szynkę rozprowadzamy do mięsa mielonego.

7. Umyj zieloną cebulę pod bieżącą wodą, wysusz. Drobno posiekaj cebulę.

8. Tutaj dodajemy śmietanę (pół porcji), posiekaną cebulę, sól i pieprz do smaku. Doprawiamy suszoną bazylią i oregano. Ponownie wymieszaj.

9. Napełnij makaron butami nadzieniem. Rozłóż w wysmarowanej olejem żaroodpornej formie. Wlać pozostałą śmietanę.

10. Przykryj formę pokrywką. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

11. Gotuj przez 20-25 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, pozwól naczyniu zrumienić się przez 10 minut.

podawaj natychmiast po ugotowaniu. W razie potrzeby możesz posypać potrawę posiekaną zieloną cebulą. Podawać również z sałatką ze świeżych warzyw lub grillowanych warzyw.

smacznego! Jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g

Podobne przepisy