skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla (około 2-2, 5 litra), Wyślij do ognia. Doprowadź wodę do wrzenia. Solić.
2. Włóż makaron do wrzącej wody, gotuj przez siedem minut.
3. Następnie wrzuć je do durszlaka. Jeśli makaron gotuje się na godzinę lub kilka godzin przed gotowaniem, należy go przykryć folią, aby makaron nie wyschł.
4. Wieprzowinę myjemy, a następnie suszymy ręcznikami papierowymi. Pokrój mięso wieprzowe w kostkę. Rozmiar kostek nie ma znaczenia. Następnie przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa.
5. Dodaj łyżkę wody do powstałego mięsa mielonego, wymieszaj. Mięso mielone najlepiej wymieszać ręką, nosząc jednorazową rękawicę higieniczną.
6. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Szynkę rozprowadzamy do mięsa mielonego.
7. Umyj zieloną cebulę pod bieżącą wodą, wysusz. Drobno posiekaj cebulę.
8. Tutaj dodajemy śmietanę (pół porcji), posiekaną cebulę, sól i pieprz do smaku. Doprawiamy suszoną bazylią i oregano. Ponownie wymieszaj.
9. Napełnij makaron butami nadzieniem. Rozłóż w wysmarowanej olejem żaroodpornej formie. Wlać pozostałą śmietanę.
10. Przykryj formę pokrywką. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
11. Gotuj przez 20-25 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, pozwól naczyniu zrumienić się przez 10 minut.
podawaj natychmiast po ugotowaniu. W razie potrzeby możesz posypać potrawę posiekaną zieloną cebulą. Podawać również z sałatką ze świeżych warzyw lub grillowanych warzyw.
smacznego! Jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g