kotlety wieprzowe roladki nadziewane ziemniakami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
bierzemy wieprzowinę, kroimy na cienkie, długie kawałki. Miałem pokrojony węglan, więc musiałem go odepchnąć. Kawałki mięsa należy posolić, pieprzyć i posmarować majonezem. Tutaj możesz poeksperymentować-dodaj adjika, mielony czosnek lub inne przyprawy według własnych upodobań. Pozostaw do marynowania na 30 minut.
pokrój ziemniaki w plastry lub zetrzyj na tarce do frytek.
podczas marynowania mięsa zalewamy ziemniaki wrzątkiem, solą i odstawiamy na 15 minut. Następnie spuść wodę.
po marynowaniu mięsa zaczynamy wirować w nim ziemniaki. 5-7 plasterków na kawałek wieprzowiny. Powstałe bułki mocujemy wykałaczkami i wysyłamy do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 200 stopni. Wstępnie można posypać serem lub sezamem.
pokrój ziemniaki w plastry lub zetrzyj na tarce do frytek.
podczas marynowania mięsa zalewamy ziemniaki wrzątkiem, solą i odstawiamy na 15 minut. Następnie spuść wodę.
po marynowaniu mięsa zaczynamy wirować w nim ziemniaki. 5-7 plasterków na kawałek wieprzowiny. Powstałe bułki mocujemy wykałaczkami i wysyłamy do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 200 stopni. Wstępnie można posypać serem lub sezamem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g