skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz usmażyć cztery omlety.
lekko ubij jajko, dodaj łyżkę śmietany, drobno posiekaną cebulę-1 stół.L. wszystko pieprz i sól, wymieszaj.
smażyć omlet w Rast.oleju pod przykryciem. Następnie przenosimy go na papier spożywczy, przykrywamy, aby się nie zwietrzył.
smaż pozostałe 3 omlety.
pierwszy zwiń w ciasną rolkę.
drugi ciasno owija pierwszy. Wyjdzie Podwójna rolka.
robimy to samo z trzecim i czwartym omletem.
owijamy rolki folią i wkładamy do lodówki na godzinę lub półtorej.
po wycięciu z plasterków bochenka kręgów o średnicy 4-5 cm. Kółka powinny być nieco większe niż średnica rolki.
z roztopionym masłem wymieszaj oliwę. Posmaruj kubki chleba mieszanką. Przenosimy je na blachę do pieczenia z papierem spożywczym. Pieczemy 20-25 minut w 180 gr.
wyjmij bułki, pokrój je na kawałki. Otrzymasz 10 części.
smarujemy kubki chleba kwaśną śmietaną, kładziemy bułkę na wierzchu , na nim-czerwony kawior. Posyp wszystko drobno posiekaną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g