skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim musisz zrobić naleśniki. Aby to zrobić, rozbij jajka do miski i ubij je trzepaczką. Dodaj sól i cukier. Następnie wlej mleko i dobrze wymieszaj. W małych porcjach dodaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji, aby nie było grudek. Następnie wlej czystą wodę i rozcieńczyć ciasto do bardziej płynnego stanu. Dodaj trochę oleju roślinnego do ciasta.
podgrzej patelnię naleśnikową, skrop ją olejem roślinnym smaż naleśniki z obu stron. Ułóż gotowe naleśniki w stos na szerokim talerzu.
włącz piekarnik na 180 stopni.
teraz musisz przygotować nadzienie do naleśników. Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.
pieczarki dobrze umyć pod bieżącą wodą i wrzucić do durszlaka, aby woda z nich była szklana. Następnie pokrój pieczarki w średnie kostki.
szalotki opłucz, osusz i drobno posiekaj.
zetrzyj twardy ser na drobnej tarce.
wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię. Gdy tylko olej się rozgrzeje, wlej pokrojone mięso i grzyby na patelnię i smaż je na średnim ogniu przez 4-5 minut, ciągle mieszając.
następnie dodaj mąkę do kurczaka i pieczarek na patelnię i dobrze wymieszaj. Sól i pieprz mięso i grzyby. Następnie wlej mleko i wymieszaj. Doprowadzić mieszaninę mleka i mąki do wrzenia. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj szalotki i starty ser. Ponownie wszystko dobrze wymieszaj. Schłodzić nadzienie.
równomiernie rozprowadź nadzienie z kurczaka i pieczarek w naleśnikach i zawiń je.
nadziewane naleśniki przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Następnie wyjmij z piekarnika i przenieś na piękne naczynie do podania.
naleśniki nadziewane grzybami są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g