naleśniki nadziewane grzybami

proste, ale bardzo satysfakcjonujące i smaczne danie! Naleśniki nadziewane grzybami to pyszne domowe wypieki z aromatycznym nadzieniem grzybowym. Chrupiąca skórka, która tworzy się podczas pieczenia w piekarniku, nadaje naleśnikom niesamowity smak. A ser i duszony kurczak z pieczarkami wewnątrz nadzienia-delikatność i niepowtarzalny aromat.
☺ModnicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 38 % 11 g
148 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 35 min

przede wszystkim musisz zrobić naleśniki. Aby to zrobić, rozbij jajka do miski i ubij je trzepaczką. Dodaj sól i cukier. Następnie wlej mleko i dobrze wymieszaj. W małych porcjach dodaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji, aby nie było grudek. Następnie wlej czystą wodę i rozcieńczyć ciasto do bardziej płynnego stanu. Dodaj trochę oleju roślinnego do ciasta.

podgrzej patelnię naleśnikową, skrop ją olejem roślinnym smaż naleśniki z obu stron. Ułóż gotowe naleśniki w stos na szerokim talerzu.

włącz piekarnik na 180 stopni.

teraz musisz przygotować nadzienie do naleśników. Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.

pieczarki dobrze umyć pod bieżącą wodą i wrzucić do durszlaka, aby woda z nich była szklana. Następnie pokrój pieczarki w średnie kostki.

szalotki opłucz, osusz i drobno posiekaj.

zetrzyj twardy ser na drobnej tarce.

wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię. Gdy tylko olej się rozgrzeje, wlej pokrojone mięso i grzyby na patelnię i smaż je na średnim ogniu przez 4-5 minut, ciągle mieszając.

następnie dodaj mąkę do kurczaka i pieczarek na patelnię i dobrze wymieszaj. Sól i pieprz mięso i grzyby. Następnie wlej mleko i wymieszaj. Doprowadzić mieszaninę mleka i mąki do wrzenia. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj szalotki i starty ser. Ponownie wszystko dobrze wymieszaj. Schłodzić nadzienie.

równomiernie rozprowadź nadzienie z kurczaka i pieczarek w naleśnikach i zawiń je.

nadziewane naleśniki przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Następnie wyjmij z piekarnika i przenieś na piękne naczynie do podania.

naleśniki nadziewane grzybami są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy