wieprzowina z miodem i sosem sojowym

pikantna delikatna wieprzowina po prostu rozpuści się w ustach - spróbuj! Wieprzowina z miodem i sosem sojowym według tego przepisu okaże się miękka, delikatna i o bogatym pikantnym smaku. A mięso z łatwością odklei się od kości. Koniecznie trzeba doświadczyć tych wrażeń!
♥+♥IrinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 21 % 7 g
201 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h 20 min

przygotuj wieprzowinę do marynowania w następujący sposób:

- umyj, jeśli to konieczne-pokrój na kawałki, usuń twarde żyły;

- włóż mięso do wygodnego naczynia do mieszania, dodaj sól, pieprz, przyprawy i wymieszaj.

dalej marynata:

- wymieszaj miód, sos sojowy, musztardę;

- do tej mieszanki dodaj sok z cytryny i pomarańczy, wymieszaj.

wlej marynatę do przyprawionego mięsa. Całe mięso należy przykryć marynatą do góry. Marynuj w chłodnym miejscu przez co najmniej dwie godziny, a najlepiej przez jeden dzień.

połóż marynowane mięso na naoliwionej blasze do pieczenia. Piec do miękkości w temperaturze 180-200 stopni przez 60 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy