wieprzowina z miodem i sosem sojowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotuj wieprzowinę do marynowania w następujący sposób:
- umyj, jeśli to konieczne-pokrój na kawałki, usuń twarde żyły;
- włóż mięso do wygodnego naczynia do mieszania, dodaj sól, pieprz, przyprawy i wymieszaj.
dalej marynata:
- wymieszaj miód, sos sojowy, musztardę;
- do tej mieszanki dodaj sok z cytryny i pomarańczy, wymieszaj.
wlej marynatę do przyprawionego mięsa. Całe mięso należy przykryć marynatą do góry. Marynuj w chłodnym miejscu przez co najmniej dwie godziny, a najlepiej przez jeden dzień.
połóż marynowane mięso na naoliwionej blasze do pieczenia. Piec do miękkości w temperaturze 180-200 stopni przez 60 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g