wątróbka wołowa z cebulą i jabłkami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze spłucz wątrobę i usuń filmy i kanały.
Krok 2:
Pokrój wątrobę na plastry o grubości około 1 cm.
Krok 3:
Sól i pieprz.
Krok 4:
Przenieś wątrobę do miski i napełnij mlekiem. Pozostaw na pół godziny.
Krok 5:
Moje jabłka, Wytnij strąk nasienny i pokrój jabłko na plasterki.
Krok 6:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
Krok 7:
Włóż cebulę z jabłkami do rozgrzanego oleju i smaż, mieszając, na złoty kolor.
Krok 8:
Panierujemy wątrobę w mące.
Krok 9:
Smażyć plastry wątroby na patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Z każdej strony 1,5 minuty. Jeśli rozgotujesz wątrobę, będzie sztywna.
Krok 10:
Przenieś wątrobę na patelnię ze złotą cebulą i jabłkami.
Krok 11:
Wymieszaj i gotuj jeszcze przez kilka minut. Jeśli lubisz bardzo miękkie jabłka-dodaj trochę wody na patelnię i dusić wszystko pod pokrywką. Można podawać.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g