ser Adyghe z czosnkiem na patelni

znajomy ser w nietypowym wykonaniu. Urozmaicić talerz serów! Bardzo smaczne!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 56 % 22 g
węglowodany 3 % 1 g
296 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Pokrój ser Adyghe na talerze lub kostki.
2. Przełóż czosnek przez prasę.
3. Na patelni rozgrzać masło, dodać czosnek i przyprawy i smażyć przez 30 sekund.
4. Umieść kawałki sera na patelni i smaż przez około 4 minuty z każdej strony, aż się zarumienią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy