ser Adyghe z czosnkiem na patelni
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój ser Adyghe na talerze lub kostki.
2. Przełóż czosnek przez prasę.
3. Na patelni rozgrzać masło, dodać czosnek i przyprawy i smażyć przez 30 sekund.
4. Umieść kawałki sera na patelni i smaż przez około 4 minuty z każdej strony, aż się zarumienią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g