cienki chleb pita bez drożdży
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie takiego chleba pita wcale nie jest trudne. Musisz to zrobić:
1. Dodaj sól, olej, gorącą wodę do przesianej mąki.
2. Dobrze zagnieść ciasto i włożyć do torebki na 20 minut, aby ciasto odpoczęło.
3. Rozwałkuj cienkie tortille o odpowiedniej wielkości i usmaż na sucho
patelnia z obu stron przez około minutę.
4. Gorący chleb pita należy zwilżyć wodą i przykryć ręcznikami.
możesz podawać go z różnymi potrawami, a także zawijać w niego ciekawe nadzienia. Jest pyszny nawet sam w sobie, na przykład z mlekiem lub kefirem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g