skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w średniej wielkości kostkę. Możesz mieć półpierścienie lub słomki.
Krok 3:
Wlej mąkę, sól i paprykę do torby, wymieszaj. Kładziemy tam kurczaka, zamykamy torbę i potrząsając, panierujemy mięso w mące. Odkładamy na bok.
Krok 4:
Umyj i pokrój grzyby. Połówki lub 4 części, jeśli są duże. Możesz i grube płyty-jak chcesz.
Krok 5:
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę z grzybami. Włóż je na chwilę do miski.
Krok 6:
Rozłóż kawałki kurczaka na tej samej patelni. Smażyć w razie potrzeby-odwrócić na drugą stronę. Nie wysychaj.
Krok 7:
Układamy również kurczaka na talerzu.
Krok 8:
Włóż masło na patelnię, wlej pozostałą mąkę smaż mąkę na kolor orzechowy. W tym procesie dodaj musztardę. Rozłóż grzyby, cebulę i kurczaka na mieszance (Francuzi nazywają to zasmażką).
Krok 9:
Dodaj śmietanę i śmietanę, dobrze podgrzej i podawaj. Podczas serwowania można posypać ziołami lub czarnym pieprzem. I możesz zetrzeć kawałek parmezanu...
do takiego dania można przygotować spaghetti (lub inny makaron). Na 1 porcję potrzebujesz 100 g spaghetti, litr wrzącej wody z 1 łyżeczką. sól T 1 łyżka. l olej. Gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, ponieważ czas gotowania zależy od rodzaju mąki, z której wykonany jest makaron.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g