sznycel z majonezem wieprzowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaczniemy robić sznycel wieprzowy od przygotowania wszystkich składników.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę na kawałki o grubości 1,5-2 cm.
Krok 3:
Lekko ubij mięso młotkiem kuchennym.
Krok 4:
Ubite kawałki wieprzowiny marynowane w majonezie przez 1 godzinę.
Krok 5:
Drobno posiekaj czosnek.
Krok 6:
Wymieszaj mąkę z solą, kolendrą i czarnym pieprzem.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zwiń wieprzowinę w mące i posyp czosnkiem na wierzchu. Mięso kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem i wysmarowanej olejem słonecznikowym. Sznycle wkładamy do piekarnika na 40 minut.
Krok 8:
Gotowe sznycle nabierają przyjemnego złotego koloru i subtelnego smaku przypraw i czosnku.
Krok 9:
Podawaj sznycle z dodatkami według własnego gustu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g