grillowana cukinia z oliwą z oliwek z natką pietruszki
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Opłucz cukinię pod bieżącą wodą.
Krok 3:
Kroimy w niezbyt cienkie pierścienie, ale nie za duże, aby nasze warzywo zostało upieczone w środku.
Krok 4:
Następnie cukinię należy szybko posolić i pieprzyć. Działamy bardzo szybko, nie powinni mieć czasu na sok (a dzieje się to dosłownie za kilka minut)
Krok 5:
Podgrzej patelnię do możliwego maksimum, ale aby się nie paliła.
Krok 6:
Posmaruj oliwą z oliwek i rozłóż cukinię.
Krok 7:
Smażyć z obu stron do charakterystycznych różowych pasków.
Krok 8:
Dekorujemy pietruszką i delektujemy się jako samodzielne danie lub podajemy do mięsa :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g