grillowana cukinia z oliwą z oliwek z natką pietruszki

chrupiąca wariacja na temat szczupłej sylwetki. Od ponad 8 lat badam kwestię prawidłowego odżywiania i ogólnie zdrowego stylu życia. Mam problem-piękno wymaga poświęcenia. Ale jak się okazało, tylko ofiary w czasie. Co zrobić, gdy chcesz być szczupły i nie masz czasu stać w kuchni? Odpowiedź przyszła z nową patelnią grillową:) używając takich naczyń do gotowania, używamy minimum tłuszczów, podczas gdy otrzymujemy aromatyczną chrupiącą skórkę i apetyczne paski na naszym jedzeniu) cukinia to osobny temat. Zawierają wiele przydatnych substancji, witamin, minerałów. A kaloryczność tego produktu jest mniejsza niż można sobie wyobrazić :)
NikaForeverAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
26 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz cukinię pod bieżącą wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kroimy w niezbyt cienkie pierścienie, ale nie za duże, aby nasze warzywo zostało upieczone w środku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie cukinię należy szybko posolić i pieprzyć. Działamy bardzo szybko, nie powinni mieć czasu na sok (a dzieje się to dosłownie za kilka minut)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podgrzej patelnię do możliwego maksimum, ale aby się nie paliła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj oliwą z oliwek i rozłóż cukinię.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć z obu stron do charakterystycznych różowych pasków.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dekorujemy pietruszką i delektujemy się jako samodzielne danie lub podajemy do mięsa :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy