kapusta ziemniaki mięso cebula na sekundę

pyszne i satysfakcjonujące gorące bez zbędnych kłopotów! Co można łatwiej i szybciej przygotować na obiad niż duszona kapusta z ziemniakami i mięsem mielonym. Niemniej jednak danie okazuje się dość smaczne, satysfakcjonujące i zdrowe. Składniki do przygotowania tego dania najprawdopodobniej znajdą się w lodówce większości gospodyń domowych.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 58 % 11 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

umyj ziemniaki, obierz, pokrój na małe kawałki. Drobno posiekaj kapustę.
możesz użyć dowolnego mięsa mielonego, z gorącym kurczakiem będzie bardziej niskokaloryczny.
smażyć mięso mielone drobno posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju roślinnym, aż będzie ugotowane, gdy mięso mielone stanie się białe.
dodaj ziemniaki i kapustę do mięsa mielonego, zalej wodą do połowy zawartości, zagotuj i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut.
serwuje na gorąco.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy