kurczak duszony w garnku ze śmietaną i marchewką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty.
Krok 2:
Pokrój mięso na średnie kawałki i sól.
Krok 3:
Smaż mięso w rondlu na złoty kolor.
Krok 4:
Na grubej tarce zetrzyj marchewki.
Krok 5:
Pokrój cebule na pół pierścienia.
Krok 6:
Warzywa smażyć na oleju roślinnym.
Krok 7:
Dodaj śmietanę i wodę, zagotuj.
Krok 8:
Dodaj warzywa do kurczaka na patelni.
Krok 9:
Posyp odrobiną soli i czarnego pieprzu. Mieszaj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 10:
Podawaj gulasz z kurczaka na ciepło. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g