skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne składniki: warzywa czyścimy, mięso myjemy
Krok 2:
Odetnij skórę ze smalcu i pokrój w drobną kostkę
Krok 3:
Wystawiamy program & quot; pieczenie & quot; 45 na minuty
Krok 4:
Włóż posiekany smalec do miski Multicooker
Krok 5:
W międzyczasie pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 6:
Marchew-duże słomki
Krok 7:
W Pilawie zawsze bierze się dużą ilość marchewki i cebuli, niech cię to nie myli
Krok 8:
Podczas krojenia warzyw smalec już się stopił-Dodaj do niego posiekaną cebulę i marchewkę. Zostawiam skwarki, bardziej mi się podoba, ale możesz je wyłowić, jak ci się podoba. Pozostaw w tym samym trybie na 10 minut
Krok 9:
W międzyczasie kroimy wieprzowinę
Krok 10:
Dodaj mięso do smażonej marchewki i cebuli, dodaj przyprawy, sól i wymieszaj. Moje przyprawy są gotowe na pilaw - wziąłem je na targ i zmieszałem ze sobą. Zirvak zostawiamy do końca programu
Krok 11:
Ryż spłukujemy, pocierając go między palcami. Wodę należy zmienić 4-5 razy, aż do czystej wody
Krok 12:
Program zakończył swoją pracę-zirvak gotowy
Krok 13:
Rozłóż umyty ryż
Krok 14:
Ostrożnie, aby nie zmyć warstwy ryżu, wlej wodę. Zakopujemy główkę czosnku w ryżu, z której wcześniej usunięto górną warstwę łuski
Krok 15:
W razie potrzeby Dosalamy-ryż lubi dużą ilość soli
Krok 16:
Wystawiam program & quot; ryż & quot; & quot; kruchy & quot; na 30 minut, może to być program & quot; pilaw"
Krok 17:
Po 30 minutach pilaw jest prawie gotowy
Krok 18:
Zostawiamy go w trybie & quot;utrzymywanie temperatury & quot; lub & quot; Podgrzewanie" na kolejne 10 minut, aby pilaw się zaparzył
Krok 19:
Teraz możesz mieszać i układać na talerzach
Krok 20:
Smacznego!
przygotowanie takiego pilawu wcale nie jest trudne, ale jakie to pyszne...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g