pilaw wieprzowy z cebulą w powolnej kuchence

Szybki, obfity, pyszny pilaw w powolnej kuchence jest bardzo łatwy do przygotowania! Wraz z pojawieniem się multicookera w moim domu, teraz gotuję tylko w nim niektóre potrawy - pilaw jest jednym z nich. Naprawdę podoba mi się, jak okazuje się pilaw w powolnej kuchence - nie przypala się, kruchy, pachnący... Po prostu bajka!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 28 % 9 g
węglowodany 56 % 18 g
172 kcal
IG: 17 / 83 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne składniki: warzywa czyścimy, mięso myjemy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij skórę ze smalcu i pokrój w drobną kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wystawiamy program & quot; pieczenie & quot; 45 na minuty

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż posiekany smalec do miski Multicooker

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W międzyczasie pokrój cebulę w półpierścienie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Marchew-duże słomki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W Pilawie zawsze bierze się dużą ilość marchewki i cebuli, niech cię to nie myli

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas krojenia warzyw smalec już się stopił-Dodaj do niego posiekaną cebulę i marchewkę. Zostawiam skwarki, bardziej mi się podoba, ale możesz je wyłowić, jak ci się podoba. Pozostaw w tym samym trybie na 10 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W międzyczasie kroimy wieprzowinę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj mięso do smażonej marchewki i cebuli, dodaj przyprawy, sól i wymieszaj. Moje przyprawy są gotowe na pilaw - wziąłem je na targ i zmieszałem ze sobą. Zirvak zostawiamy do końca programu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ryż spłukujemy, pocierając go między palcami. Wodę należy zmienić 4-5 razy, aż do czystej wody

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Program zakończył swoją pracę-zirvak gotowy

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż umyty ryż

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ostrożnie, aby nie zmyć warstwy ryżu, wlej wodę. Zakopujemy główkę czosnku w ryżu, z której wcześniej usunięto górną warstwę łuski

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    W razie potrzeby Dosalamy-ryż lubi dużą ilość soli

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wystawiam program & quot; ryż & quot; & quot; kruchy & quot; na 30 minut, może to być program & quot; pilaw"

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po 30 minutach pilaw jest prawie gotowy

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Zostawiamy go w trybie & quot;utrzymywanie temperatury & quot; lub & quot; Podgrzewanie" na kolejne 10 minut, aby pilaw się zaparzył

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Teraz możesz mieszać i układać na talerzach

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Smacznego!

przygotowanie takiego pilawu wcale nie jest trudne, ale jakie to pyszne...

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy