solanka z kapusty z wieprzowiną, piklami i pomidorami

pyszne i bardzo satysfakcjonujące danie dla całej rodziny. Smaczne i satysfakcjonujące.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 31 % 4 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować to danie, możesz wziąć dowolne mięso, możesz tylko miąższ, a nawet kawałki kurczaka z kością. Pokrój na małe kawałki, sól, dodaj pieprz do smaku. smażyć na patelni z olejem roślinnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pokruszoną kapustę do mięsa, smaż przez 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na osobnej patelni podsmaż posiekaną cebulę, startą marchewkę i ogórki. Dodaj do kapusty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pokrojone pomidory, sól, sól należy ostrożnie, ponieważ ogórki są już solone, a mięso już soliliśmy. Dusić kapustę przez 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g

Podobne przepisy