solanka z kapusty z wieprzowiną, piklami i pomidorami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Aby przygotować to danie, możesz wziąć dowolne mięso, możesz tylko miąższ, a nawet kawałki kurczaka z kością. Pokrój na małe kawałki, sól, dodaj pieprz do smaku. smażyć na patelni z olejem roślinnym.
Krok 3:
Dodaj pokruszoną kapustę do mięsa, smaż przez 10 minut.
Krok 4:
Na osobnej patelni podsmaż posiekaną cebulę, startą marchewkę i ogórki. Dodaj do kapusty.
Krok 5:
Dodaj pokrojone pomidory, sól, sól należy ostrożnie, ponieważ ogórki są już solone, a mięso już soliliśmy. Dusić kapustę przez 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g