puszyste naleśniki z nadzieniem jabłkowym

bujne, przewiewne naleśniki z pysznym nadzieniem. Pyszne puszyste naleśniki z nadzieniem owocowym. Dzieci bardzo to lubią! Takie naleśniki można jeść w dowolnym momencie: na śniadanie z herbatą lub kawą, na lunch z sokiem lub kompotem oraz na obiad lub przed snem z mlekiem! Są również odpowiednie dla tych, którzy są na delikatnej diecie.
Gotowanie z ShurikiemAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 76 % 26 g
165 kcal
IG: 12 / 15 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozbij 2 świeże jaja kurze do miski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj dwie łyżki cukru do jajek i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trochę soli pół łyżeczki, a także wszystko przeszkadza.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wlej jedną szklankę kefiru lub około 200 mg. wszystko wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj olej roślinny do miski. Użyłem słonecznika dwie łyżki stołowe. Możesz użyć oliwy lub kremowego ghee.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj proszek do pieczenia jedno opakowanie lub 10 g.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp mąkę nieco mniejszą niż szklanka lub 136 g.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystko, aż będzie gęstą śmietaną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dalej smażyć na gorącej patelni z obu stron. Wlej jeden kawałek i rozprowadź równomierną warstwę na patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do nadzienia pokrój jabłka w kostkę 200 g.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Również pokrój banana w kostkę 180 g.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Połóż masło 15 g na rozgrzanej patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smażyć jabłka do średniej miękkości na małym ogniu. W czasie około 10 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj miód 3 łyżeczki i wyłącz ogień.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj banana do schłodzonej patelni i wszystko wymieszaj.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Na koniec dodaj 3 łyżki cukru pudru.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowe schłodzone nadzienie układamy na naleśnikach 2 łyżki stołowe i zawijamy w rurkę.

puszyste sajgonki nadziewane jabłkiem i bananem z dodatkiem miodu kwiatowego i cukru pudru! Spróbuj takiego przysmaku, a nie pożałujesz!Nie zawierają dużo oleju, co oznacza, że są przydatne dla tych, którzy przestrzegają pewnych diet. Również nadzienie z owoców i miodu dodaje im wyjątkowego smaku i elegancji! Gotowanie nie wymaga dużego wysiłku. Aby przygotować ciasto, wymieszaj wszystkie składniki w jednej misce i usmaż gotową mieszaninę na nieprzywierającej patelni bez dodawania oleju. Możesz trochę nasmarować pędzlem przed nałożeniem ciasta. Objętość ciasta wynosi około jednego szefa kuchni. A do nadzienia używa się tylko jednego jabłka i jednego banana.
Możesz spróbować innych dodatków z innych owoców jestem pewien, że też będzie pyszny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy