skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozbij 2 świeże jaja kurze do miski.
Krok 2:
Dodaj dwie łyżki cukru do jajek i wymieszaj.
Krok 3:
Trochę soli pół łyżeczki, a także wszystko przeszkadza.
Krok 4:
Następnie wlej jedną szklankę kefiru lub około 200 mg. wszystko wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj olej roślinny do miski. Użyłem słonecznika dwie łyżki stołowe. Możesz użyć oliwy lub kremowego ghee.
Krok 6:
Dodaj proszek do pieczenia jedno opakowanie lub 10 g.
Krok 7:
Posyp mąkę nieco mniejszą niż szklanka lub 136 g.
Krok 8:
Wymieszaj wszystko, aż będzie gęstą śmietaną.
Krok 9:
Dalej smażyć na gorącej patelni z obu stron. Wlej jeden kawałek i rozprowadź równomierną warstwę na patelni.
Krok 10:
Do nadzienia pokrój jabłka w kostkę 200 g.
Krok 11:
Również pokrój banana w kostkę 180 g.
Krok 12:
Połóż masło 15 g na rozgrzanej patelni.
Krok 13:
Smażyć jabłka do średniej miękkości na małym ogniu. W czasie około 10 minut.
Krok 14:
Dodaj miód 3 łyżeczki i wyłącz ogień.
Krok 15:
Dodaj banana do schłodzonej patelni i wszystko wymieszaj.
Krok 16:
Na koniec dodaj 3 łyżki cukru pudru.
Krok 17:
Gotowe schłodzone nadzienie układamy na naleśnikach 2 łyżki stołowe i zawijamy w rurkę.
puszyste sajgonki nadziewane jabłkiem i bananem z dodatkiem miodu kwiatowego i cukru pudru! Spróbuj takiego przysmaku, a nie pożałujesz!Nie zawierają dużo oleju, co oznacza, że są przydatne dla tych, którzy przestrzegają pewnych diet. Również nadzienie z owoców i miodu dodaje im wyjątkowego smaku i elegancji! Gotowanie nie wymaga dużego wysiłku. Aby przygotować ciasto, wymieszaj wszystkie składniki w jednej misce i usmaż gotową mieszaninę na nieprzywierającej patelni bez dodawania oleju. Możesz trochę nasmarować pędzlem przed nałożeniem ciasta. Objętość ciasta wynosi około jednego szefa kuchni. A do nadzienia używa się tylko jednego jabłka i jednego banana.
Możesz spróbować innych dodatków z innych owoców jestem pewien, że też będzie pyszny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g