skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby szybko przygotować bujne chude naleśniki, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Wlej jedną łyżeczkę suchych drożdży do miski z trzystoma gramami mąki.
Krok 3:
Wlej trzy łyżki cukru do miski z mąką.
Krok 4:
Dodaj pół łyżeczki soli i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski z mąką.
Krok 5:
Włóż jedną łyżkę gotowanej na parze maki do miski z mąką i wymieszaj wszystkie suche składniki razem.
Krok 6:
Wlej trzysta mililitrów ciepłej przegotowanej wody do miski z suchymi składnikami.
Krok 7:
Dość szybko i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 8:
Dodaj jedną łyżkę oleju roślinnego do wspólnej miski.
Krok 9:
Jeszcze raz wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i umieść je na trzydzieści minut w ciepłym miejscu.
Krok 10:
Po trzydziestu minutach ciasto w misce dobrze wyrosło i jest gotowe do pieczenia.
Krok 11:
Rozłóż ciasto łyżką stołową na patelni rozgrzanej wymaganą ilością oleju roślinnego.
Krok 12:
Smażyć placki na patelni na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Krok 13:
Połóż gotowe naleśniki na ręczniku papierowym, aby cały nadmiar oleju zniknął.
Krok 14:
Przenieś naleśniki na talerz i podawaj. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów w domu razem! Smacznego dla wszystkich!
proste, chude i pyszne! Bujne naleśniki na wodzie bez jajek i bez mleka to sekret mądrej gospodyni! Prostsze i łatwiejsze nie jest! Przepis na zwiewne, bardzo smaczne naleśniki dla tych, którzy nie mają w domu jajek ani mleka-objadanie się! Dzięki niemu w ciągu kilku minut przygotujesz niezrównane wypieki praktycznie bez niczego. Naleśniki są różowe, delikatne i pachnące, więc są natychmiast spożywane! Podaruj sobie i swoim dzieciom bezmięsny deser wykonany z minimalnego zestawu potraw. Przepisy na gotowanie bezmięsnych potraw są dla wielu bardzo potrzebne, oczyszczają Duszę i ciało, a dni postu, podobnie jak bezmięsny stół, obserwuje się kilka razy w roku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g