skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne soczyste białe, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Wlej jedną łyżeczkę cukru do kubka z trzysta mililitrami ciepłej przegotowanej wody.
Krok 3:
Wlej dwie łyżeczki suchych drożdży do kubka.
Krok 4:
Dodaj jedną łyżkę mąki do kubka.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut, aby aktywować drożdże.
Krok 6:
Włóż jedno żółtko do miski, a następnie wlej dwie łyżki oleju roślinnego i wymieszaj.
Krok 7:
Wlej bazę drożdży do miski na żółtko i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 8:
Wlej pół łyżeczki sody oczyszczonej do miski z pięciuset gramami mąki.
Krok 9:
Wlej jedną łyżeczkę soli do miski z mąką.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 11:
W częściach przesiej mąkę do miski z płynną bazą drożdżową.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj i połącz ze sobą dwie bazy.
Krok 13:
Zbieramy ciasto w misce rękami w grudkę.
Krok 14:
Rozłóż ciasto na stole posypanym niewielką ilością przesianej mąki i dobrze zagniataj przez około pięć do siedmiu minut.
Krok 15:
Posmaruj ciasto niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do miski, którą z kolei przykrywamy serwetką i umieszczamy na sześćdziesiąt pięć minut w ciepłym miejscu.
Krok 16:
Włóż trzysta pięćdziesiąt gramów gotowanego mięsa mielonego do miski.
Krok 17:
Losowo pokrój sto osiemdziesiąt gramów cebuli, a następnie włóż do dużej miski, dodaj sól do smaku i ugniataj.
Krok 18:
Dodaj mieszankę czerwonej i czarnej papryki do miski z cebulą do smaku.
Krok 19:
Włóż mięso mielone do miski z cebulą i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, odstaw na dwadzieścia minut, aby namoczyć przyprawy.
Krok 20:
Po upływie czasu wlej trochę oleju roślinnego na powierzchnię roboczą stołu, a następnie rozłóż ciasto z miski i dobrze ugniataj.
Krok 21:
Ciasto dzielimy na mniej więcej równe dwanaście kawałków.
Krok 22:
Ugniatamy każdy kawałek ciasta na cienkie ciasto o grubości około pięciu milimetrów.
Krok 23:
Rozłóż wymaganą ilość mięsa mielonego na każdym cieście i ugniataj równomierną warstwą.
Krok 24:
Zbieramy i łączymy krawędzie ciasta, pozostawiając mały otwór w środku, a następnie lekko dociskając, formujemy Biel.
Krok 25:
Połóż uformowane białe na stole i przykryj je ręcznikiem na dwadzieścia minut.
Krok 26:
Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego na patelnię i podgrzej ją na kuchence, a następnie na przemian włóż do niej Biel.
Krok 27:
Smażyć bielyashi na średniej temperaturze pieca na złoty kolor z każdej strony.
Krok 28:
Wlej olej z patelni do każdego białego, aby dodać soczystości nadzieniu.
Krok 29:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
proste i satysfakcjonujące wypieki! Niesamowite pyszne jedzenie! Bujne i soczyste-białe domowe z mięsem. To są najlepsze białe! Ich aromat i smak są nie do pochwały! Staną się ulubionym daniem rodzinnym i znikną ze stołu, nawet nie mając czasu na ochłodzenie. Ich sekret tkwi w rumianej skórce, przyjemnie chrupiącej na zębach i delikatnym, przewiewnym cieście z soczystym nadzieniem mięsnym przygotowanym według specjalnego przepisu. Pamiętaj, aby zrobić te niesamowite białe, wiodące na liście najsmaczniejszych wypieków!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal / 100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g