klasyczne białe z soczystym nadzieniem mięsnym

idealne ciasto i niesamowite aromatyczne wypieki! Unikalny przepis na przygotowanie bujnych białych z soczystym nadzieniem z mielonego mięsa, które mile zaskoczą swoim niepowtarzalnym smakiem i na pewno wielu się spodoba!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 55 % 26 g
255 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne soczyste białe, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru do kubka z trzysta mililitrami ciepłej przegotowanej wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dwie łyżeczki suchych drożdży do kubka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jedną łyżkę mąki do kubka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut, aby aktywować drożdże.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż jedno żółtko do miski, a następnie wlej dwie łyżki oleju roślinnego i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej bazę drożdży do miski na żółtko i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej pół łyżeczki sody oczyszczonej do miski z pięciuset gramami mąki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej jedną łyżeczkę soli do miski z mąką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W częściach przesiej mąkę do miski z płynną bazą drożdżową.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dobrze wymieszaj i połącz ze sobą dwie bazy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zbieramy ciasto w misce rękami w grudkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż ciasto na stole posypanym niewielką ilością przesianej mąki i dobrze zagniataj przez około pięć do siedmiu minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posmaruj ciasto niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do miski, którą z kolei przykrywamy serwetką i umieszczamy na sześćdziesiąt pięć minut w ciepłym miejscu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Włóż trzysta pięćdziesiąt gramów gotowanego mięsa mielonego do miski.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Losowo pokrój sto osiemdziesiąt gramów cebuli, a następnie włóż do dużej miski, dodaj sól do smaku i ugniataj.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj mieszankę czerwonej i czarnej papryki do miski z cebulą do smaku.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Włóż mięso mielone do miski z cebulą i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, odstaw na dwadzieścia minut, aby namoczyć przyprawy.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Po upływie czasu wlej trochę oleju roślinnego na powierzchnię roboczą stołu, a następnie rozłóż ciasto z miski i dobrze ugniataj.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ciasto dzielimy na mniej więcej równe dwanaście kawałków.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Ugniatamy każdy kawałek ciasta na cienkie ciasto o grubości około pięciu milimetrów.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Rozłóż wymaganą ilość mięsa mielonego na każdym cieście i ugniataj równomierną warstwą.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Zbieramy i łączymy krawędzie ciasta, pozostawiając mały otwór w środku, a następnie lekko dociskając, formujemy Biel.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Połóż uformowane białe na stole i przykryj je ręcznikiem na dwadzieścia minut.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego na patelnię i podgrzej ją na kuchence, a następnie na przemian włóż do niej Biel.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Smażyć bielyashi na średniej temperaturze pieca na złoty kolor z każdej strony.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Wlej olej z patelni do każdego białego, aby dodać soczystości nadzieniu.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

proste i satysfakcjonujące wypieki! Niesamowite pyszne jedzenie! Bujne i soczyste-białe domowe z mięsem. To są najlepsze białe! Ich aromat i smak są nie do pochwały! Staną się ulubionym daniem rodzinnym i znikną ze stołu, nawet nie mając czasu na ochłodzenie. Ich sekret tkwi w rumianej skórce, przyjemnie chrupiącej na zębach i delikatnym, przewiewnym cieście z soczystym nadzieniem mięsnym przygotowanym według specjalnego przepisu. Pamiętaj, aby zrobić te niesamowite białe, wiodące na liście najsmaczniejszych wypieków!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal / 100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy