skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do ciasta. Lepiej zmierzyć wszystko na raz, łatwiej jest gotować.
Krok 2:
Przygotuj składniki na krem. Lepiej zmierzyć wszystko na raz, łatwiej jest gotować.
Krok 3:
Przesiej mąkę do miski na ciasto.
Krok 4:
Zrób dziurę i dodaj jajko.
Krok 5:
Dodaj mleko skondensowane.
Krok 6:
Aby ułatwić ugniatanie ciasta, można je lekko podgrzać, na przykład na baterii.
Krok 7:
Zgaś sodę octem i dodaj do miski.
Krok 8:
Ugniataj.
Krok 9:
Rozwałkuj ciasto na bochenek.
Krok 10:
Podziel na 8 części. Jeśli masz małą patelnię, lepiej zrobić więcej ciast.
Krok 11:
Rozwałkuj ciasta i pokrój je na talerzu do rozmiaru patelni.
Krok 12:
Nadmiar ciasta można wykorzystać do innych ciast lub usmażyć tak, jak jest i zrobić z niego okruchy. Udekoruj ciasto, a także służy jako doskonała panierka do słodkiego głębokiego smażenia.
Krok 13:
Zrób 8 ciast.
Krok 14:
Smażyć na gorącej patelni na małym ogniu. Nie potrzebujesz oleju.
Krok 15:
Kiedy jedna strona jest złota - odwróć ją.
Krok 16:
Usmaż wszystkie ciasta.
Krok 17:
W przypadku kremu wymieszaj skondensowane toffi z masłem o temperaturze pokojowej.
Krok 18:
Ułóż ciasta jeden po drugim na talerzu i posmaruj kremem.
Krok 19:
Lekko dociśnij każde ciasto do dolnych.
Krok 20:
Dobrze posmaruj wierzch ciasta.
Krok 21:
Udekoruj według uznania lub po prostu posyp wierzch ciasta okruchami z resztek ciasta.
Krok 22:
Wstaw do lodówki na kilka godzin do namoczenia.
Krok 23:
Ciasto z ciastami na patelni jest gotowe.
Krok 24:
Pokrój, poczęstuj i poczęstuj się.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g