naleśniki z paluszkami krabowymi

Piękna i smaczna dekoracja świątecznego stołu. Pyszna przekąska w pośpiechu. Przygotuj przepyszne sajgonki z paluszkami krabowymi. Ozdobią Twój stół jasnymi kolorami. Przekąska jest odpowiednia zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
RopotushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 20 % 7 g
249 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

do tego dania przygotujemy naleśniki jajeczne.
aby zrobić ciasto naleśnikowe, ubij jajka z solą i cukrem w głębokiej misce. Cukier nadaje naleśnikom głębszy smak. Ale możesz gotować bez niego.
dodaj śmietanę, mąkę i skrobię. Skrobię należy stosować albo kukurydzianą, albo ziemniaczaną - w razie potrzeby. Dokładnie wymieszaj trzepaczką lub blenderem, aby ciasto było wolne od grudek. Sprawdzamy konsystencję ciasta. Jeśli jest płynny, dodaj mleko lub śmietanę, grubą mąkę lub skrobię.
na dobrze rozgrzanej patelni pieczemy naleśniki, smażymy z obu stron. Przed wylaniem ciasta na patelnię smarujemy go olejem roślinnym (najlepiej słonecznikowym). Naleśniki pieczę w średniej temperaturze, są bardziej równomiernie smażone. Ale jeśli goście są już na wyciągnięcie ręki i potrzebujesz go szybciej, to w wyższej temperaturze również działa dobrze.
naleśniki są gotowe. Zostawiamy je do ostygnięcia. Jeśli stoją przez długi czas, przykryj je talerzem, aby krawędzie nie wyschły.
przejdź do farszu.
ostrożnie pokrój każdy kij kraba wzdłuż na 4 długie patyczki. Oddziel liście sałaty pojedynczo, odrywając solidną podstawę liścia. Wymieszaj majonez z startym czosnkiem. Do czosnku można dodać drobno posiekany koperek lub zieloną cebulę. Jeśli użyjesz domowego majonezu, ta przekąska będzie również przydatna.
przejdź do zawijania nadzienia w naleśniki.
rozłóż naleśnik cienko majonezem z czosnkiem. Rozłóż liście sałaty na połowie naleśnika. Układamy paluszki krabowe na sałatce na krawędzi naleśnika i na środku. Muszą być ułożone wzdłuż osi skrętu naleśnika. Przekręć naleśnik w rolkę. Pokrój gotowe naleśniki na środku.
oto takie przepyszne naleśniki z paluszkami krabowymi gotowe. Podawane są na zimno i nawet jeśli trochę stoją, nie tracą przyjemnego wyglądu. Moi krewni bardzo lubią takie naleśniki, radzę wszystkim spróbować gotować.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy