skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Najbardziej czasochłonną częścią gotowania jest wykonanie nacięć na skórze. Jednocześnie muszą być wykonane na takiej głębokości, aby nie dotrzeć do mięsa, w przeciwnym razie się spali . Wykonujemy nacięcia na skórze w odległości około centymetra od siebie.
Krok 2:
2. Przenieś mięso do naczynia do pieczenia. Obficie pocieramy skórę solą morską, dodajemy starty czosnek i sok z cytryny na wierzchu. Następnie polej skórę olejem roślinnym i rozprowadź go rękami na całej powierzchni.
Krok 3:
3. Wkładamy mostek do piekarnika w trybie konwekcji na 220 C na 25-30 minut.
Krok 4:
4.Minęło 25 minut, skóra zaczęła się intensywnie smażyć . A teraz zmienimy reżim temperaturowy: ustawimy go na 1,5 godziny przy 140 C w trybie konwekcji.
Krok 5:
5.W międzyczasie przygotuj sos! Jabłka kroimy na średnie plasterki, obieramy ze skóry i nasion, wkładamy do rondla, dodajemy wodę(3-4 łyżki stołowe), przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10-15 minut.
Krok 6:
6. Teraz mamy ostatni etap gotowania mięsa. Teraz ustawimy ponownie na 220C na 15 minut, aby nadać skórce ostateczną kompletność .
Krok 7:
7. Jabłka są gotowe .Dodaj do nich 1 łyżeczkę cynamonu. Tymczasem nasze mięso można wyjąć z piekarnika!
Krok 8:
8. Smacznego, drodzy przyjaciele! Podawaj z jabłkami jako dodatek . Źródło Stary Sam
mięso w piekarniku to prosty przepis, który szpiegowałem U Gordona Ramsaya! Boczek wieprzowy z sosem jabłkowo-cynamonowym to wspaniały przepis z podstawowego kursu gotowania, ale jakie pyszne mięso otrzymujemy. Wiesz, jakie uczucia wywołuje u mnie wieprzowina i nigdy bym nie pomyślał, że mostek może mi się tak podobać.
prawie każdy przepis w piekarniku jest czymś, co każdy może zrobić. Ale oprócz samego dania głównego musimy zrobić sos lub przystawkę. Jedyną różnicą jest to, w jakiej formie chcesz go podać. W naszej przystawce będzie jabłko i cynamon. Ta przystawka z jabłek jest przygotowywana tak prosto, jak danie główne, a także bardzo szybko. Muszę zauważyć, że jest to wspaniały dodatek do mięsa jako całości, ale do wieprzowiny jest to fantastyczne podejście.
smacznego! Z Tobą, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g