boczek wieprzowy z sosem jabłkowo-cynamonowym

szybko, smacznie, łatwo! Przepis od Gordona Ramsaya! Zaskakująco smaczny przepis na wieprzowinę z sosem szefa kuchni Gordona Ramsaya! Łatwy przepis na dużą firmę ! Przepis na restaurację w domu! Sprawdza Stary Sam.
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 16 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 8 % 2 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Najbardziej czasochłonną częścią gotowania jest wykonanie nacięć na skórze. Jednocześnie muszą być wykonane na takiej głębokości, aby nie dotrzeć do mięsa, w przeciwnym razie się spali . Wykonujemy nacięcia na skórze w odległości około centymetra od siebie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Przenieś mięso do naczynia do pieczenia. Obficie pocieramy skórę solą morską, dodajemy starty czosnek i sok z cytryny na wierzchu. Następnie polej skórę olejem roślinnym i rozprowadź go rękami na całej powierzchni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Wkładamy mostek do piekarnika w trybie konwekcji na 220 C na 25-30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4.Minęło 25 minut, skóra zaczęła się intensywnie smażyć . A teraz zmienimy reżim temperaturowy: ustawimy go na 1,5 godziny przy 140 C w trybie konwekcji.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5.W międzyczasie przygotuj sos! Jabłka kroimy na średnie plasterki, obieramy ze skóry i nasion, wkładamy do rondla, dodajemy wodę(3-4 łyżki stołowe), przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10-15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Teraz mamy ostatni etap gotowania mięsa. Teraz ustawimy ponownie na 220C na 15 minut, aby nadać skórce ostateczną kompletność .

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Jabłka są gotowe .Dodaj do nich 1 łyżeczkę cynamonu. Tymczasem nasze mięso można wyjąć z piekarnika!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8. Smacznego, drodzy przyjaciele! Podawaj z jabłkami jako dodatek . Źródło Stary Sam

mięso w piekarniku to prosty przepis, który szpiegowałem U Gordona Ramsaya! Boczek wieprzowy z sosem jabłkowo-cynamonowym to wspaniały przepis z podstawowego kursu gotowania, ale jakie pyszne mięso otrzymujemy. Wiesz, jakie uczucia wywołuje u mnie wieprzowina i nigdy bym nie pomyślał, że mostek może mi się tak podobać.

prawie każdy przepis w piekarniku jest czymś, co każdy może zrobić. Ale oprócz samego dania głównego musimy zrobić sos lub przystawkę. Jedyną różnicą jest to, w jakiej formie chcesz go podać. W naszej przystawce będzie jabłko i cynamon. Ta przystawka z jabłek jest przygotowywana tak prosto, jak danie główne, a także bardzo szybko. Muszę zauważyć, że jest to wspaniały dodatek do mięsa jako całości, ale do wieprzowiny jest to fantastyczne podejście.

smacznego! Z Tobą, Stary Sam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy