ciasto naleśnikowe z nadzieniem owocowym

istotne w ostatki i prawdziwe jedzenie! Udany przepis na dość szybkie przygotowanie ciasta naleśnikowego z nadzieniem jabłkowo-gruszkowym, który mile zaskoczy swoim smakiem i na pewno spodoba się każdemu bez wyjątku!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 66 % 25 g
190 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ciasto naleśnikowe z nadzieniem jabłkowo-gruszkowym, przygotowujemy niezbędne produkty i pieczemy naleśniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać nadzienie i wycinamy skórkę z owoców nożem, a następnie wycinamy rdzenie, aby całkowita waga obranych owoców wynosiła około pięćset gramów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obrane jabłka z gruszką pokroić w średnią kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż pokrojone owoce na patelni rozgrzanej na kuchence, dodając czterdzieści gramów masła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej około trzech łyżek cukru na patelnię z owocami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj pół łyżeczki cukru waniliowego i pół łyżeczki cynamonu na patelnię.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mieszając karmelizuj owoce przez około dwie minuty i wyjmij patelnię z pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kładziemy na stole talerz z przygotowanymi naleśnikami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż jedną łyżkę nadzienia owocowego na każdym naleśniku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Naleśniki z nadzieniem składamy zgodnie z szerokością wybranego kształtu i ostrożnie zwijamy w rolkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane bułki naleśnikowe układamy warstwami w odpowiedniej formie wysmarowanej odrobiną masła.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Oddziel białko od żółtka w głębokiej misce, rozbijając trzy jajka o temperaturze pokojowej.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj trochę soli do smaku do miski z białkami i ubij mikserem, aż osiągną lekkie szczyty.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej sto gramów cukru pudru do miski.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Kontynuuj ubijanie białek cukrem pudrem z maksymalną prędkością miksera, aż osiągną ciasne szczyty.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wlać na wierzch trzywarstwowe bułki naleśnikowe sokiem pozostałym z owoców.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż ugotowaną bezę na bułkach naleśnikowych.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wyrównaj warstwę bezy i wyślij formę do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni na dwadzieścia minut.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwiewne, warstwowe ciasto naleśnikowe z soczystymi jabłkami. Wspaniałe pyszne! Wspaniały świąteczny deser na szybką rękę w ostatki! Wszyscy go kochają: zarówno dorośli, jak i dzieci za niezwykłą delikatność wielu warstw cienkich rumianych naleśników nasączonych aromatycznym syropem jabłkowym. Ma minimalną ilość ciasta i maksimum soczystego nadzienia. Kiedy raz spróbujesz, będziesz chciał zrobić takie niesamowite ciasto w kółko!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy