skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować ciasto naleśnikowe z nadzieniem jabłkowo-gruszkowym, przygotowujemy niezbędne produkty i pieczemy naleśniki.
Krok 2:

Zaczynamy przygotowywać nadzienie i wycinamy skórkę z owoców nożem, a następnie wycinamy rdzenie, aby całkowita waga obranych owoców wynosiła około pięćset gramów.
Krok 3:

Obrane jabłka z gruszką pokroić w średnią kostkę.
Krok 4:

Rozłóż pokrojone owoce na patelni rozgrzanej na kuchence, dodając czterdzieści gramów masła.
Krok 5:

Wlej około trzech łyżek cukru na patelnię z owocami.
Krok 6:

Dodaj pół łyżeczki cukru waniliowego i pół łyżeczki cynamonu na patelnię.
Krok 7:

Mieszając karmelizuj owoce przez około dwie minuty i wyjmij patelnię z pieca.
Krok 8:

Kładziemy na stole talerz z przygotowanymi naleśnikami.
Krok 9:

Rozłóż jedną łyżkę nadzienia owocowego na każdym naleśniku.
Krok 10:

Naleśniki z nadzieniem składamy zgodnie z szerokością wybranego kształtu i ostrożnie zwijamy w rolkę.
Krok 11:

Ugotowane bułki naleśnikowe układamy warstwami w odpowiedniej formie wysmarowanej odrobiną masła.
Krok 12:

Oddziel białko od żółtka w głębokiej misce, rozbijając trzy jajka o temperaturze pokojowej.
Krok 13:

Dodaj trochę soli do smaku do miski z białkami i ubij mikserem, aż osiągną lekkie szczyty.
Krok 14:

Wlej sto gramów cukru pudru do miski.
Krok 15:

Kontynuuj ubijanie białek cukrem pudrem z maksymalną prędkością miksera, aż osiągną ciasne szczyty.
Krok 16:

Wlać na wierzch trzywarstwowe bułki naleśnikowe sokiem pozostałym z owoców.
Krok 17:

Rozłóż ugotowaną bezę na bułkach naleśnikowych.
Krok 18:

Wyrównaj warstwę bezy i wyślij formę do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni na dwadzieścia minut.
Krok 19:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwiewne, warstwowe ciasto naleśnikowe z soczystymi jabłkami. Wspaniałe pyszne! Wspaniały świąteczny deser na szybką rękę w ostatki! Wszyscy go kochają: zarówno dorośli, jak i dzieci za niezwykłą delikatność wielu warstw cienkich rumianych naleśników nasączonych aromatycznym syropem jabłkowym. Ma minimalną ilość ciasta i maksimum soczystego nadzienia. Kiedy raz spróbujesz, będziesz chciał zrobić takie niesamowite ciasto w kółko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g


