skład / składniki
metoda gotowania
ponieważ ciasto jest dość cienkie, natychmiast połóż je na blasze wyłożonej pergaminem przeznaczonym do pieczenia. Teraz przygotujemy wszystkie niezbędne składniki potrzebne do przygotowania pizzy. Należy zauważyć, że wszystkie składniki należy pokroić bardzo cienko i na małe kawałki, ponieważ w przeciwnym razie okaże się całkowicie bez smaku, wszystkie składniki "zatykają" oryginalny meksykański smak tortilli, a na końcu będzie jedno solidne nadzienie. Myjemy i myjemy wszystkie warzywa. Kiełbasę kroimy w cienkie okrągłe plastry. Które dzielimy na 4 części. Trzy sery na grubej tarce. Cebulę kroimy w cienkie półpierścienie, staramy się również pokroić słodką paprykę na małe podłużne kawałki. Pieczarka moja. Tniemy płyty, które przecinamy na pół. Lekko smażyć na oleju roślinnym, a następnie przenieść na serwetkę, aby nadmiar oleju wchłonął się do serwetki. Teraz zacznijmy budować pizzę. Posmaruj ciasto keczupem, a następnie naprzemiennie ułóż wszystkie składniki na tortilli, starając się równomiernie rozprowadzić je na całej jego powierzchni. Najpierw układamy kawałki kiełbasy, grzyby i pióra czerwonej cebuli na wierzchu. Następnie układamy kawałki papryki, dodajemy trochę majonezu w postaci kropelek i posypujemy pizzę startym serem. Ogrzewamy piekarnik do 200°C, po czym wysyłamy blachę do pieczenia z pizzą do piekarnika i pieczemy pizzę przez 5-7 minut, nie więcej, ponieważ ze względu na użycie bardzo cienkiego ciasta pizza zamieni się w "krakers". W takim przypadku lepiej niech ser nie będzie miał czasu na dobre stopienie. Ale ciasto pozostanie miękkie i tylko z krawędzi będzie trochę chrupiące. Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika, kroimy na porcje i podajemy na gorąco.
ponieważ tortilla jest najczęściej używana w "zwojach", można ją podawać w tak klasycznej wersji, po prostu nie kroić pizzy na kawałki, ale zwijać ją, ponieważ po upieczeniu nadal pozostaje elastyczna i miękka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Tortilla - 286 kcal/100g