skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przewiewne słodkie pączki, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłego mleka do miarki, a następnie wlej do niej dwie łyżeczki suchych drożdży.
Krok 3:
Wlej czterdzieści gramów cukru do kubka.
Krok 4:
Dodaj jedną czubatą łyżkę mąki do kubka.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw kubek na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.
Krok 6:
Rozbij jedno jajko kurze do dużej miski.
Krok 7:
Wlej pół łyżeczki soli do miski z jajkiem.
Krok 8:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 9:
Włóż czterdzieści gramów zmiękczonego masła do miski.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 11:
Wlej aktywowane drożdże z kubka do miski z bazą jajeczną.
Krok 12:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 13:
Wlej dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski z pięciuset gramami mąki i dobrze wymieszaj.
Krok 14:
Przesiej mąkę częściami do miski z płynną bazą.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 16:
Ugniataj ciasto w misce rękami i zbierz je w grudkę.
Krok 17:
Przesiej niewielką ilość mąki na stół i rozłóż ciasto, które następnie dokładnie zagniatamy przez około pięć minut.
Krok 18:
Smarujemy ciasto olejem roślinnym, aby nie powstała skorupa, po czym wkładamy je do miski i przykrywamy ręcznikiem na czterdzieści minut w ciepłym miejscu.
Krok 19:
Przesiej niewielką ilość mąki na stół i rozłóż ciasto, które posypujemy mąką na wierzchu, a następnie ugniatamy na ciasto i uwalniamy kwas węglowy.
Krok 20:
Rozwałkuj ciasto na cienkie ciasto o grubości około pół centymetra.
Krok 21:
Za pomocą odpowiedniego kształtu wycinamy puste miejsca na pączki.
Krok 22:
Na środku każdego przedmiotu obrabianego wykonujemy otwory za pomocą dyszy strzykawki.
Krok 23:
Przykryj przygotowane półfabrykaty pączków ręcznikiem i pozostaw na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 24:
Aby zrobić polewę czekoladową, podziel czterdzieści gramów czekolady na plasterki i włóż do rondla, który następnie kładziemy na kuchence.
Krok 25:
Dodaj osiemdziesiąt mililitrów mleka do czekolady na patelni.
Krok 26:
Stale mieszaj i rozpuszczaj czekoladę w mleku na średnim ogniu kuchenki.
Krok 27:
Gdy tylko czekolada w rondlu stanie się jednorodna i ciemniejsza, wyjmij ją z pieca, a następnie pozwól jej ostygnąć.
Krok 28:
Podgrzej patelnię wymaganą ilością oleju roślinnego i rozłóż pączki od góry do dołu, pozostawiając między nimi trochę wolnego miejsca.
Krok 29:
Smażyć pączki na głębokim tłuszczu na ładny złoty kolor z każdej strony.
Krok 30:
Aby usunąć nadmiar tłuszczu, połóż smażone pączki na serwetce.
Krok 31:
Worek Do Gotowania wypełniamy przygotowaną polewą czekoladową i dowolnie nakładamy na Część pączków, po czym posypujemy je do smaku cukrem pudrem.
Krok 32:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
pączki, nikt się im nie oprze! Pyszny deser! Koniecznie poznaj mój sekret Super puszystych pączków do herbaty. Wszyscy są zachwyceni! To prawdziwe słodkie pączki! Zawsze okazują się miękkie, prawie nieważkie, idealnie rumiane, z chrupiącą złotą skórką! Chcą jeść wszystko do ostatniego zaraz po upieczeniu, więc wyglądają apetycznie. Nawet po schłodzeniu te wypieki zachowują swoją super puszystość i przyjemnie rozpływają się w ustach, a wszystko to dzięki sekretnemu składnikowi! Ulubiony deser w pośpiechu!
płyn, w którym drożdże są hodowane, powinien być przyjemny w dotyku, nie wyższy niż 40 stopni. Dlaczego to ma znaczenie? W ciepłym środowisku drożdże są dobrze aktywowane, umierają w gorącym środowisku, aw zimnym po prostu nie działają. Aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek, przetestuj drożdże przed zmieszaniem z resztą składników. Wlej trochę ciepłego mleka do miski, wymieszaj w niej drożdże. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i umieść w ciepłym miejscu bez przeciągów na 10-15 minut. W tym czasie na powierzchni ciasta powinna pojawić się Piankowa Czapka drożdżowa. Jeśli tak się nie stanie, proces fermentacji się nie rozpoczął (drożdże są przeterminowane lub zepsute). W takim przypadku warto wziąć inne drożdże, w przeciwnym razie pieczenie nie zadziała.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g