skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić spaghetti z serem w sosie śmietanowym? Wymaga to trochę czasu i określonego zestawu składników. Weź śmietanę o zawartości tłuszczu 20%, są idealne do sosów. Ser topiony potrzebuje śmietany bez dodatków.
Krok 2:

W przypadku sosu obierz ząbki czosnku i zmiażdż płaską stroną noża.
Krok 3:

Na patelni na średnim ogniu rozgrzej masło i olej roślinny. Dodaj ząbki czosnku i smaż na złoty kolor i jasny zapach czosnku. Następnie wyjmij czosnek z patelni. Zmniejsz ogień do minimum. Jeśli chcesz zostawić czosnek w sosie, ale musisz go drobno posiekać lub przepuścić przez prasę. A także smażyć na lekko złoty kolor. Ważne jest, aby upewnić się, że czosnek się nie pali.
Krok 4:

Wlej śmietanę na patelnię, włóż topiony ser.
Krok 5:

Mieszaj sos, aż będzie gładki. Ser powinien całkowicie się rozpuścić i połączyć ze śmietaną,nie pozostawiając żadnych grudek. Jeśli nadal nie można było uniknąć grudek, przetrzyj sos przez sito i wróć na patelnię.
Krok 6:

Zagotuj sos, sól, pieprz i wymieszaj. Dostosuj konsystencję sosu do swoich upodobań. Dostanę sos o średniej gęstości. Jeśli potrzebujesz mniej gęstego sosu, zwiększ ilość śmietany lub rozcieńcz mlekiem. Jeśli wręcz przeciwnie, lubisz grubszy SOS, zwiększ ilość stopionego sera i zagotuj sos do pożądanej gęstości.
Krok 7:

Podczas gotowania sosu gotuj spaghetti równolegle w dużej ilości osolonej wody, aż będzie Al dente. Zajmie to około 7-8 minut. Wrzuć gotowe spaghetti do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
Krok 8:

Przenieś spaghetti na patelnię do sosu i szybko wymieszaj. Rozgrzej wszystko razem przez 1 minutę.
Krok 9:

Ułóż gotowe spaghetti w sosie serowo-śmietanowym na talerzach i podawaj udekorowane ziołami. Smacznego!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g




