skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie ciasta. Włóż 300 gr. do głębokiej miski. twaróg, dodaj 2 łyżki. l kasza manna, 2 łyżki. l cukier, 0,5 herbaty.l. wanilina, 0,5 łyżeczki.L. soda, sól do smaku, 1 jajko kurze i mieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli twaróg jest gruboziarnisty, można go wstępnie przetrzeć przez sitko lub zmielić za pomocą blendera zanurzeniowego (co jest znacznie szybsze). Polecam użyć twarogu o zawartości tłuszczu co najmniej 9% do przepisu.
Krok 2:
Aby uzyskać całą konsystencję, odstaw masę twarogową na 20 minut, a następnie równomiernie dodaj do niej 3 łyżki. l. mąka i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Po dokładnym wymieszaniu masy twarogowej odstawiamy ponownie na 20 minut.
Krok 4:
Formujemy kulki o pożądanym rozmiarze i zwijamy je w mące.
Krok 5:
Podgrzej 4 stół na patelni.L. olej roślinny i nadaj sernikom pożądany kształt.
Krok 6:
Rozłóż serniki na rozgrzanej patelni.
Krok 7:
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usuń gotowe produkty z patelni i usmaż następną partię, przed którą w razie potrzeby dodaj trochę więcej oleju i dobrze go podgrzej.
Krok 8:
Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie najdelikatniejszych serników w domu razem! Można je podawać ze śmietaną,skondensowanym mlekiem, dżemem, dżemem itp.
myślę, że wielu wie, jak usmażyć bujne i niewiarygodnie delikatne serniki z kaszą manną, ale jestem też pewien, że nigdy nie zaszkodzi przypomnieć sobie ten łatwy przepis. Dzięki tej metodzie gotowania uzyskuje się serniki o niezrównanym smaku! Bujne, delikatne i łatwe w przygotowaniu-pyszne i bardzo szybkie! Ciasto twarogowe wcale nie jest kapryśne, a produkty z niego zawsze okazują się smaczne. Nawet jeśli ktoś nie lubi twarogu, nadal nie będzie w stanie oprzeć się aromatycznym wypiekom, zwłaszcza takim niesamowitym sernikom. Czasami dodaję rodzynki do ciasta, czasami robię serniki słodsze lub bardziej słone. Ogólnie rzecz biorąc, możesz bezpiecznie improwizować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g