bujne serniki z kaszą manną i twarogiem

niezwykle smaczne i szybkie danie śniadaniowe! Pyszne serniki waniliowe z twarogu na patelni, które są idealne dla dorosłych i dzieci na poranny posiłek. Możesz pić je herbatą, mlekiem, kakao, kompotem i innymi napojami według własnych upodobań, w zależności od tego, kto woli!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 41 % 20 g
węglowodany 35 % 17 g
283 kcal
IG: 0 / 24 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie ciasta. Włóż 300 gr. do głębokiej miski. twaróg, dodaj 2 łyżki. l kasza manna, 2 łyżki. l cukier, 0,5 herbaty.l. wanilina, 0,5 łyżeczki.L. soda, sól do smaku, 1 jajko kurze i mieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli twaróg jest gruboziarnisty, można go wstępnie przetrzeć przez sitko lub zmielić za pomocą blendera zanurzeniowego (co jest znacznie szybsze). Polecam użyć twarogu o zawartości tłuszczu co najmniej 9% do przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby uzyskać całą konsystencję, odstaw masę twarogową na 20 minut, a następnie równomiernie dodaj do niej 3 łyżki. l. mąka i dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po dokładnym wymieszaniu masy twarogowej odstawiamy ponownie na 20 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Formujemy kulki o pożądanym rozmiarze i zwijamy je w mące.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podgrzej 4 stół na patelni.L. olej roślinny i nadaj sernikom pożądany kształt.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż serniki na rozgrzanej patelni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usuń gotowe produkty z patelni i usmaż następną partię, przed którą w razie potrzeby dodaj trochę więcej oleju i dobrze go podgrzej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie najdelikatniejszych serników w domu razem! Można je podawać ze śmietaną,skondensowanym mlekiem, dżemem, dżemem itp.

myślę, że wielu wie, jak usmażyć bujne i niewiarygodnie delikatne serniki z kaszą manną, ale jestem też pewien, że nigdy nie zaszkodzi przypomnieć sobie ten łatwy przepis. Dzięki tej metodzie gotowania uzyskuje się serniki o niezrównanym smaku! Bujne, delikatne i łatwe w przygotowaniu-pyszne i bardzo szybkie! Ciasto twarogowe wcale nie jest kapryśne, a produkty z niego zawsze okazują się smaczne. Nawet jeśli ktoś nie lubi twarogu, nadal nie będzie w stanie oprzeć się aromatycznym wypiekom, zwłaszcza takim niesamowitym sernikom. Czasami dodaję rodzynki do ciasta, czasami robię serniki słodsze lub bardziej słone. Ogólnie rzecz biorąc, możesz bezpiecznie improwizować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal / 100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal / 100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy