skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dla tego przepisu musisz wybrać ziemniaki, a także steki mniej więcej tej samej wielkości. Jest to konieczne do równomiernego pieczenia. Na początku pracy kroimy ziemniaki na dwie równe części.
Krok 2:
Pokrój smalec lub mostek w cienkie warstwy.
Krok 3:
Pokrój cebulę w pierścienie.
Krok 4:
Owiń ziemniaki folią, w której musisz ułożyć mostek i cebulę warstwami. Jednocześnie nie zapomnij o pieprzu i soli. Koperek lub pietruszka idealnie pasują do tych warstw. Ale jeśli nie masz pod ręką tej zieleni, możesz ją zastąpić koprem włoskim.
Krok 5:
Aby pokryć mięso przyprawami, musisz wymieszać koper włoski, paprykę, czarny pieprz, sól razem w misce, dodając oliwę z oliwek.
Krok 6:
Steki rozgnieć powstałą mieszanką i zawiń w kilka warstw folii, aby soki nie wyciekły. W każdym zawiniętym kawałku mięsa na przyprawę włóż rozmaryn.
Krok 7:
Przygotowane składniki w folii równomiernie umieszczamy w węglach tak, aby kontakt z węglami był taki sam. Gotowanie ziemniaków zajmie około pół godziny, a mięso zajmie około dwudziestu minut. Wygodnie jest sprawdzić gotowość ziemniaków za pomocą nakłuć nożem.
Krok 8:
To danie jest bardzo odpowiednie do stołu zbiegającego się z otwarciem sezonu piknikowego lub sezonu letniego. Smacznego!
ten przepis nadaje się do każdego rodzaju mięsa. Nie trzeba go gotować w kompleksie pieców, ale także na grillu. Przedmiot jest wygodny do wykonania w ciepłych warunkach domowych, aby nie brudzić rąk i nie myć w zimnej wodzie w domkach letniskowych lub na pikniku. Musisz tylko rozpalić ogień i przygotować węgle.
Zwykle dodaję pietruszkę lub świeży koper zamiast kopru włoskiego, ale jeśli ta zieleń nie jest pod ręką, można ją zastąpić suchymi nasionami. Polecam stosowanie folii nie taniej, ponieważ folia Zwykle zawodzi w krytycznych momentach złej jakości. I może prowadzić do pęknięć, a to jest niedopuszczalne do gaszenia. Ciekawe danie do przygotowania z całą rodziną, zwłaszcza z dziećmi. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal / 100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Podchorążych wieprzowy - 630 kcal/100g