kanapki z kiełbasą na patelni

pyszne, obfite gorące kanapki z kiełbasą i ziemniakami. Proste gorące kanapki z dostępnych produktów można przygotować bardzo szybko. Jednocześnie mogą być śniadaniem, popołudniową przekąską i po prostu przekąską.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 21 % 9 g
węglowodany 63 % 27 g
217 kcal
IG: 26 / 74 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Zrobimy kanapki z białym chlebem, ale możesz wziąć dowolny smak, gdzieś osiem plasterków. Kiełbasa pół wędzona, lepiej wziąć tłuszcz. Ziemniaki średniej wielkości. Z ziół biorę koperek, możesz dodać dowolne warzywa do smaku. Sól i pieprz w razie potrzeby. Przygotuj dobrą patelnię nieprzywierającą. W zależności od wybranej patelni oleju do smażenia może być potrzebne mniej więcej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i obierz ziemniaki. W głębokiej misce zetrzyj surowe ziemniaki na grubej tarce. Wyjmij wybraną pół wędzoną kiełbasę z opakowania, usuń folię i zetrzyj na grubej tarce, dodaj do ziemniaków.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj i osusz świeże warzywa koperkowe. Dodaj posiekany koperek do miski, rozbij surowe jajko, dodaj sól i pieprz do smaku (jeśli to konieczne). Masę dokładnie wymieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój biały chleb na plastry o grubości 1-1, 5 cm łyżką na każdą kromkę przygotowaną masę, lekko dociskając ją do chleba. Więc na przemian połóż całą masę na całym chlebie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podgrzej wybraną patelnię na dużym ogniu, a następnie lekko zmniejsz ogień i wlej trochę oleju roślinnego. Jeśli jesteś pewien swojej patelni, nie możesz wlać oleju (kiełbasa ma tłuszcz i może wystarczyć do smażenia kanapek). Szybkim ruchem połóż kanapkę nadzieniem do dołu na patelni, a także ułóż inne, ale pozostawiając miejsce, aby wygodnie je obrócić. Smaż kanapki z tej strony przez kilka minut, aż się zarumienią.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie ostrożnie odwróć kanapki na drugą stronę. Nie musisz tutaj dodawać oleju. Same kanapki, jeśli wybrana jest odpowiednia patelnia, można łatwo odwrócić, utrzymując nadzienie na chlebie. Smaż kanapki z tej strony jeszcze przez kilka minut, aż chleb się zrumieni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż gotowe kanapki z kiełbasą i ziemniakami na talerzu, a także usmaż wszystkie pozostałe kanapki. Takie kanapki można podawać na gorąco, ale po schłodzeniu są bardzo smaczne. Podczas serwowania kanapki można posypać świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy