ciasto drożdżowe z mozzarellą

aromatyczny, szybki, prosty, smaczny, satysfakcjonujący. Będzie trochę ciasta i dużo nadzienia. A ciasto jest dobre, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli jest bardzo mało wolnego czasu i chcesz czegoś smacznego, ten przepis jest idealny. Dołącz do nas!!!
Słodkie życieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 31 % 12 g
węglowodany 51 % 20 g
210 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Kupione ciasto drożdżowe Francuskie. Ziemniaki surowe, średniej wielkości. Ser i szynka, które lubisz. Koperek, sezam, oregano opcjonalnie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obieram ziemniaki, kroję w małe kostki. Nie zapomnij umyć ;)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na ponadprzeciętnym ogniu na oleju roślinnym smaż na jasnozłoty kolor. Sól, pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Siekam ser, szynkę i koperek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozmrożone ciasto lekko rozwałkowuję. Wkładam do formy i nakłuwam widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na dole ziemniaki i dalej Wszystko inne. Znowu sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Boki smaruję wstrząśniętym żółtkiem, posypuję sezamem i wysyłam do nagrzanego piekarnika do 180-185 stopni, pieczę na złoty i złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieczę ciasto przez 45 minut. Gdy jest jeszcze gorący, posyp oregano. Pozwól mi trochę ostygnąć i wyjmij z formy. I możesz wezwać wszystkich do stołu. Obfite, aromatyczne i po prostu pyszne ciasto. Dobry zarówno na zimno, jak i na ciepło. Bardzo mało ciasta i dużo, dużo nadzienia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nie mokry, doskonale zachowuje swój kształt. Jeśli jest bardzo mało wolnego czasu i chcesz czegoś smacznego, ten przepis jest idealny!! Dołącz do nas!!!

ciasto będzie wykonane z francuskiego ciasta drożdżowego z nadzieniem ziemniaczanym z dodatkiem szynki, sera i przyprawy. Aby go przygotować, zajmie to trochę czasu,a nadzienie można użyć absolutnie dowolnego. Jeśli lubisz grzyby, doskonale uzupełnią smak ciasta. Bez szynki-to nie ma znaczenia, ziemniaki i ser będą się doskonale uzupełniać. Ogólnie rzecz biorąc, ciasto jest bardzo uniwersalne, najważniejsze w tym przepisie jest pomysł!! Włącz wyobraźnię i twórz! Nawiasem mówiąc, jeśli masz gotowe tłuczone ziemniaki, możesz je zastąpić smażonymi ziemniakami, okazuje się również wspaniały smak.
ogólnie rzecz biorąc, jeśli niespodziewanie przyszli goście, jeśli przyszli z pracy, a czasu na gotowanie jest bardzo mało, a wkrótce zaczyna się ulubiona seria, film, piłka nożna...... to ciasto będzie doskonałym zamiennikiem pizzy (jako opcja).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy