skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Naciągamy ziemniaki na drewniane szaszłyki i pod niewielkim kątem zaczynamy kroić ziemniaki w spiralę.
Krok 2:
2. Kroimy kość krzyżową na średnie kawałki i wykonujemy w nich nacięcie. Umieść wieprzowinę w otworze spirali ziemniaka, aby tłuszcz pozostał na górze, a mięso spadło.
Krok 3:
3. Rozłóż nasz kebab w formie na folii i włóż do piekarnika na 45 minut w 200 C.
Krok 4:
4. Nasz kebab jest gotowy ! Smacznego ! Z Tobą, Stary Sam. Źródło Stary Sam .
nadszedł nowy rok, stół noworoczny pozostał w pamięci smakiem Oliviera, a teraz chcę czegoś prostszego, aby nie stać przy kuchence. I mam piękny szaszłyk wieprzowy! Chociaż jest to bardziej dwuskładnikowy szaszłyk ziemniaczany, to właściwie ziemniaki i sacrum. Ziemniaki są nasycone tłuszczem z mięsa, a mięso da aromat wędzenia. W rezultacie otrzymamy coś, co wygląda jak kebab w piekarniku.
przepis na kebab, jeśli można go tak nazwać, może być świetną pomocą jako przekąska do piwa, del to bardzo szybki przepis - 10 minut na przygotowanie i voila, przekąska w piekarniku zaczyna się przygotowywać, gdy piwo się ochładza. Sacrum nada całemu daniu wspaniały aromat wędzenia, chociaż można użyć innego mięsa, najważniejsze jest, aby nie odcinać skóry, w której skoncentrował się główny aromat!
więc jeśli masz dość Oliviera i nie masz już siły patrzeć na menu noworoczne, ale chcesz trochę lata - zwróć uwagę na ten prosty przepis na kebab. Jest to prawdopodobnie najłatwiejszy sposób na gotowanie grilla w mieszkaniu o każdej porze roku, choć nie o autentycznym smaku, ale przynajmniej o zapachu mgiełki!
Kebab to świetna opcja na noworoczne danie i duże Towarzystwo! Ale jak go ugotować, aby nie spalić całego mieszkania?! Tylko 2 składniki i 3 kroki! Zaskakujące, ale prawdziwe!
Twoi goście na pewno będą zadowoleni z tego przepisu! W końcu dla niego nie musisz nawet wychodzić z mieszkania! Kość krzyżowa wieprzowiny nada ziemniakom subtelny smak wędzonego mięsa. Smacznego, drodzy przyjaciele ! Miłych świąt ! Zawsze jesteś z Tobą, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g