skład / składniki
gotowanie krok po kroku
spieszę się, aby podzielić się przepisem na gotowanie brokułów na patelni!
rozbieramy kapustę na kwiatostany i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.
na kuchence kładziemy garnek z wodą, gotujemy i lekko solimy.
gotuj brokuły, aż będą miękkie.
jeśli używasz mrożonej kapusty, musisz gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
podczas gotowania kapusty ubij jajko.
odetnij skórkę z bochenka i połam ją na małe kawałki.
wysuszyć kawałki bochenka na patelni, a następnie zmielić blenderem.
otrzymujemy zwykłą posiekaną bułkę tartą.
aby nie zadzierać z bochenkiem, możesz użyć zwykłej bułki tartej.
ugotowane brokuły zawijamy w jajko, a następnie w bułkę tartą.
smażyć na gorącej patelni za pomocą oleju roślinnego.
gotowe brokuły na patelni to świetny dodatek do ziemniaków lub kaszy gryczanej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g