skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki do gotowania kotletów. Zamiast twardego sera możesz wziąć ser topiony, ale bardziej lubię ser twardy.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na małe kawałki. Nie chcesz ciąć-możesz przepuścić filet przez maszynę do mięsa z bardzo dużym grillem (0,5 cm). Twardy ser zetrzeć na drobnej tarce. Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 3:
W głębokiej misce wymieszaj posiekany filet z kurczaka, ser, czosnek, ubij jajko, dodaj śmietanę, majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę. W zależności od jakości produktów ilość mąki waha się od 1 do 2 łyżek stołowych, konieczne jest, aby masa kotleta nie była zbyt płynna, a kotlety dobrze się uformowały.
Krok 4:
Dodając mąkę, pozostaw masę na 10-15 minut. Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż kotlety łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor. Możesz podawać posiekane kotlety z serem z dowolnym dodatkiem.
Krok 5:
Niezwykle delikatne i szybkie w przygotowaniu kotlety z serem są gotowe! Najlepiej podawać je natychmiast na gorąco! Smacznego!
kuchnia francuska-tradycyjna kuchnia francuska, warunkowo podzielona na dwie główne gałęzie-regionalną ludową i wyrafinowaną arystokratyczną. Kuchnia regionalna obejmuje potrawy przygotowywane przez mieszkańców różnych historycznych regionów kraju na przestrzeni wieków. Arystokratyczna kuchnia francuska powstała na dworze Burbonów, gdy Paryż stał się światowym wyznacznikiem trendów. Jej wyjątkowe potrawy wyróżniały się różnorodnością i wyrafinowaniem. Branża fast foodów jest słabo rozwinięta we Francji, ponieważ nie są one zgodne z francuską kulturą jedzenia i tradycjami długich kolacji z pełnym posiłkiem w domu lub w restauracji. Dziś oferuję ci przepis na popularne danie kuchni francuskiej-kotlety z kurczaka z serem i mam nadzieję, że bardzo ci się spodoba ze względu na swoją soczystość i delikatność.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g