kotlety z kurczaka z twardym serem i czosnkiem

szybkie w przygotowaniu mielone kotlety z serem i kwaśną śmietaną. Proponuję spróbować ugotować kotlety z kurczaka z serem. Kotlety z fileta z kurczaka przygotowywane są z serem i kwaśną śmietaną. Mielone kotlety z kurczaka z serem są niesamowicie smaczne i soczyste!
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 20 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 9 % 3 g
200 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki do gotowania kotletów. Zamiast twardego sera możesz wziąć ser topiony, ale bardziej lubię ser twardy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na małe kawałki. Nie chcesz ciąć-możesz przepuścić filet przez maszynę do mięsa z bardzo dużym grillem (0,5 cm). Twardy ser zetrzeć na drobnej tarce. Przełóż czosnek przez prasę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W głębokiej misce wymieszaj posiekany filet z kurczaka, ser, czosnek, ubij jajko, dodaj śmietanę, majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę. W zależności od jakości produktów ilość mąki waha się od 1 do 2 łyżek stołowych, konieczne jest, aby masa kotleta nie była zbyt płynna, a kotlety dobrze się uformowały.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodając mąkę, pozostaw masę na 10-15 minut. Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż kotlety łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor. Możesz podawać posiekane kotlety z serem z dowolnym dodatkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Niezwykle delikatne i szybkie w przygotowaniu kotlety z serem są gotowe! Najlepiej podawać je natychmiast na gorąco! Smacznego!

kuchnia francuska-tradycyjna kuchnia francuska, warunkowo podzielona na dwie główne gałęzie-regionalną ludową i wyrafinowaną arystokratyczną. Kuchnia regionalna obejmuje potrawy przygotowywane przez mieszkańców różnych historycznych regionów kraju na przestrzeni wieków. Arystokratyczna kuchnia francuska powstała na dworze Burbonów, gdy Paryż stał się światowym wyznacznikiem trendów. Jej wyjątkowe potrawy wyróżniały się różnorodnością i wyrafinowaniem. Branża fast foodów jest słabo rozwinięta we Francji, ponieważ nie są one zgodne z francuską kulturą jedzenia i tradycjami długich kolacji z pełnym posiłkiem w domu lub w restauracji. Dziś oferuję ci przepis na popularne danie kuchni francuskiej-kotlety z kurczaka z serem i mam nadzieję, że bardzo ci się spodoba ze względu na swoją soczystość i delikatność.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy